
A pizzát hagyományosan olasz ételnek tartjuk, de kimondható, hogy mára nemzetközi fogássá vált. Amerikában például több helyen is esküsznek rá, hogy ők csinálják a legfinomabbat, és mindenki a saját kénye-kedve szerint ízesíti. Ez nem csak a feltétekre igaz, hanem a tésztára is, mely lehet vékony, vastag, vagy akár különféle hozzávalókkal töltött is.
A világszerte számos országban megtalálható Papa John’s pizzéria is úgy döntött, hogy újdonságuk nem a feltétek terén lesz formabontó. A tésztát ők egészen konkrétan “lecserélték” croissant-ra: a fogás széle egy az egyben egy végtelen péksütemény, vajas, leveles tésztából.
A fogást egyszerűen Croissant Pizzának is keresztelték, az újdonságot először az Egyesült Arab Emírségekben lehet megkóstolni. Aki megveszi, “könnyed, réteges és ropogós falatokat” kaphat, feltéteket pedig mindenki az egyéni ízlésének megfelelően választhat.
A Papa John’s egyébként nem csak úgy a hasára ütött, és megsütötte a croissant-pizzát. Chris Lyn-Sue, a cég nemzetközi ügyvezető alelnöke elárulta, minden létező ételkombinációt megnéztek, ami eddig már megszületett, példaként pedig a croissant és a fánk közös szerelemgyerekét (cronut), valamint a crookie-t, a croissant-sütit említette. Ezt követően jöhettek a pizzás tesztek, melyek rendkívül sikeresek voltak.