Life Kovács Miklós 2023. 02. 16.

A világ legnagyobb hamburgerjét igazi csapatmunkával lehet csak elpusztítani

Aki szereti a kihívást, és az óriási adagokat, annak álomszerű élményt kínál egy amerikai étterem, ahol a világ legnagyobb hamburgerét kínálják.

Az Egyesült Államokban minden nagyobb, egy átlagos steak menü láttán felcsillan a magyar szem, hiszen bőséges adag húsról van szó, a gyorséttermek XXL menüivel pedig csak szuszogva lehet megbírkózni. Egymást érik a gigantikus adagokat kínáló gyorséttermek, nem véletlen, hogy erre egy egész kábeltévés sorozat épült “Fald fel Amerikát” címmel. 

Van azonban egy hely, ahol a menü császára, az óriásburger mindenkin kifog. Egyszerűen lehetetlen lenne egyedül megenni, talán két focicsapat tudná elpusztítani kellően összehangolt stratégiával, és kitartással. 

Michiganben, a Mallies bar and grill bárban ugyanis büszkén tartják a világrekordot hamburger kategóriában. Évtizedek óta egyre növelik a masszív burgerszörny méreteit, 2008-ban is rekordot döntött 63 kilós szendvicsük, majd szerepeltek a “Fald fel Amerikát egyik epizódjában, ahol a műsorvezető, Adam Richman negyven fős segítséggel próbálta elpusztítani az akkori rekorder 86 kilós alkotást.

Kudarcot vallottak, de a fejlődés, és a verseny ezzel nem állt meg, elhódították a trófeát: Kaliforniában egy másik giga-habmis 352 kilogrammos szörnyeteggel került az első helyre.

A Mallies vezetése ezt kihívásnak vette, és pár évnyi rákészülés után olyan hambit dobtak a platnira, amire másnak már nem lehetett válasza. 2017-ben egy 861 kilogrammos masztodont sikerült összehozniuk, amihez külön sütöt kellett kreálni.

Láthatóan nem kis munka volt ezt egyben tartani amíg elkészült. (fotó: mlive.com/Chelsey Ray)

Láthatóan nem kis munka volt ezt egyben tartani amíg elkészült. (fotó: mlive.com/Chelsey Ray)

A szendvics maga egy méter magas volt és másfél méter széles, 137 kilogramm sajtot szórtak rá, plusz a paradicsom, saláta, uborka hagyma, és csak a buci 113 kilogrammot nyomott. 16 órán át sütötték, és négy ember kellett csak a hús megfordításához, de végül elkészült, és ezzel újra nekik járt a legnagyobb hamburger rémisztő elismerése.

 A legjobb az egészben? Az, hogy ez nem egyszeri mutatvány a részükről. Bárki felmehet a honlapjukra, és megnézheti a menüt, ez a tétel még mindig elérhető, és meg is csinálják, ha valaki van annyira őrült, hogy rendeljen egyet az “Absolutely Ridiculous”(nagyjából teljes képtelenség) Hamburgerből.

Bárki megrendelheti, de jobb ha hív maga mellé még pár száz vendéget. (fotó: mlive.com/Chelsey Ray)

Bárki megrendelheti, de jobb ha hív maga mellé még pár száz vendéget. (fotó: mlive.com/Chelsey Ray)

Annyit jóó tudni, hogy a rendelést 72 órán belül teljesítik, tehát nem árt pár nappal előtte odatelefonálni, és kikészíteni az aprót, hiszen most ez a 861 kilogrammos tétel 10 000 dollár, vagyis 3,57 millió forint.