Life Fehér Patrik 2023. 03. 10.

Itt az első űrben forgatott film előzetese

Az alkotás bő egy hónap múlva fog teljes egészében bemutatkozni, de mozikban nem érdemes keresni majd a filmet.

Az elmúlt években két űrben forgatott film készülését is bejelentették. A nagyobb publicitást Tom Cruise 200 millió dolláros gigaprojektje kapta, de a Top Gun sztárja még csak el sem hagyta a Föld vonzáskörzetét, miközben mások már lekörözték.

A hollywoodi sztár 2021-es bejelentését követően ugyanis egy orosz színész-rendező páros elárulta, hogy ezt az űrversenyt ők fogják nyerni. Ez így is történt: Klim Sipenko, oldalán Julia Peresilddel egy Szojuzzal ment fel a Nemzetközi Űrállomásra, ahol 12 napig forgatták a The Challenge (A kihívás) című filmet.

Jobbra a rendező, blara a főszereplő színésznő

Jobbra a rendező, balra a főszereplő színésznő

A 15 millió dollárból készült filmben a történet szerint egy orvos az űrben operál meg egy asztronautát, hogy az épségben visszatérhessen a Földre – írja az Euronews. Nem hangzik egy őrületesen pörgős műnek, de mindenféleképpen történelmi az alkotás, hiszen 400 kilométeres magasságban, az űrben rögzítettek minden jelenetet.

A kihívás előzetese meg is érkezett, az alábbiakban tekinthető meg. Valószínű, hogy ennél többet nem is nagyon látunk majd a filmből, ugyanis az orosz filmalap, egy állami irányítású orosz tévécsatorna, illetve egy helyi streamingszolgáltató támogatásával készülő film elsősorban oroszoknak készül, hogy kicsit népszerűsítse az ország űrtevékenységeit. A megjelenést április 12-ére időzítették, Jurij Gagarin történelmi űrrepülésének 62. évfordulójára.

Képek: Roszkoszmosz/Handout/Anadolu Agency/Getty Images