Life Fehér Patrik 2023. 04. 25.

Ez a telek még Dubajban is drágának számít

Egyre kevesebb a beépíthető, jó fekvésű telek Dubajban, ez meglátszik az árakon is. Egy mesterséges szigeten fekvő földdarab nemrég rekordösszegért kelt el.

Dubaj jó ideje a Közel-Kelet ékszerdobozának tekinthető, az elmúlt évtizedekben olyan dolgok valósultak meg itt, melyekről korábban álmodni sem mert az emberiség. Ide tartoznak a mesterséges szigetek is, melyek megteremtése építészeti szempontból igazi mestermunka, más kérdés, hogy sokszor a rajtuk fekvő ingatlanokat a házszámon kívül nemigen különbözteti meg más.

A világváros napjainkig fejlődik, és mindig van valaki, aki építkezni akar. Igazán jó fekvésű területből már nemigen akad, az éppen fellendülőben lévő mesterséges szigeten, a Jumeirah Bay Islanden is már csak néhány eladó telek található, azokat is már csak másod- vagy harmadkézből lehet megvenni.

Ezek közül kelt el nemrég az egyik 125 millió dirhamért, átszámítva 11,5 milliárd forintért – számolt be Instagram-oldalán egy helyi ingatlanos, Andrew Cummings. Szó szerint semmi nincs még a területen, csak a 2276 négyzetméternyi homokpad, mely beépítésre vár. Az ingatlanos szerint az üzlet, melyet április 19-én kötöttek meg, új rekord Dubaj történetében, ennyit ugyanis még nem fizettek lakóépületnek szánt földdarabért. Emellett az egységnyi területért kifizetett ár is új csúcs: a telek négyzetmétere bő ötmillió forintba került.

Azt nem közölték, hogy ki vette meg a telket, az viszont kiderült, hogy a régi tulajdonos az üzleten 88,5 millió dirhamot (8,2 milliárd forintot) keresett mindössze két év alatt: tavalyelőtt a területért “mindössze” 36,5 millió dirhamot fizetett, és nem kezdett vele semmit. Az új tulajdonos az Unilad szerint nem él Dubajban, tervei között azonban egy új nyaraló építése szerepel.

Forrás: Unilad
Kép(ek) forrása: Getty Images