Life Fehér Patrik 2023. 04. 26.

125 felsőoktatási ajánlatot kapott a végzős diákzseni

Csak úgy versengenek az okos diákért a főiskolák, akiktől már előzetesen annyi ösztöndíj-ajánlatot is kapott, hogy azzal rekordot döntött.

Dennis Barnes a New Orleans-i International High School végzős tanulója, valamint iskolájának egyik büszkesége. A felsőoktatással már kacérkodó fiatal remek ajánlólevelet rakott össze magának az évek során: átlaga 4,98, folyékonyan beszél spanyolul, még a spanyol tiszteletbeli konzul is elismerésben részesítette. Mindezek mellett még egy amerikai országos diákszervezet egyik vezető tisztségét is ő tölti be, ha pedig ez nem lenne elég, az egyik helyi egyetemen már elvégzett néhány kurzust az elmúlt két évben.

Dennis Barnes (Kép: YouTube/WDSU News)

Dennis Barnes (Kép: YouTube/WDSU News)

Ilyen önéletrajzzal azért jobb felsőoktatási intézményekbe is be lehet kerülni. Tudta ezt Barnes is, ezért úgy gondolta, megversenyezteti egymással a főiskolákat, és a legjobb ajánlatok közül szemezget majd. Jelentkezését 200 intézménybe küldte el szerte az Egyesült Államokban, közülük 125 pedig be is jelentkezett a tinédzserért.

Kissé nehéz lehet átlátni mind a 125 hely ajánlatát, de Barnes-nak két dolog mindenképpen segít. Az egyik az, hogy ki mekkora ösztöndíjat ajánl – ezen a téren a fiú rekordot is döntött, ugyanis összesen 9 millió dollárral (3,1 milliárd forinttal) próbálják meg magukhoz édesgetni az iskolák a srácot. Ez 250 ezer dollárral több, mint a Guinness World Records szerinti jelenlegi csúcs. Az Unilad értesülései szerint Barnes középiskolája már fel is vette a kapcsolatot a szervezettel, hogy hitelesítsék az új rekordot.

Döntésében meghatározó tényező az is, hogy a srác egészen konkrét tervekkel rendelkezik továbbtanulását illetően. Szeretne ugyanis két alapképzésen részt venni párhuzamosan, informatikát és büntetőjogot hallgatna. A végső döntést Barnes egyébként május 2-án hozza meg.

Forrás: Unilad
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images