Life Kováts Olivér 2023. 05. 09.

Ilyen az élet 8 bites Vin Dieselként

A készítők gondoskodtak arról, hogy legyen mivel elütni az időt, amíg be nem mutatják a Halálos iramban legújabb részét. Ezzel együtt pedig a nosztalgiavonatra is felülhetünk.

Rengetegen várják tűkön ülve, hogy május 19-én bemutassák a mozikban a Halálos iramban tizedik részét, a Fast X-et. Hogy mekkora várakozás övezi a több mint két évtized után is töretlen népszerűségnek örvendő akciófilmsorozatot, jól mutatja, még olyan kezdeményezés is indult, melynek keretében közel 350 ezer forintnyit fizetnek annak, aki végignézi mind a tíz részt.

Lassan napokban mérhető, mennyi idő van még hátra a Fast X premierjéig, de a film készítői addig is próbálják minél inkább felcsigázni a nézők érdeklődését. Ennek jegyében újabb ízelítőt kaptak, azonban nem egy újabb előzetes, hanem egy 8 bites, böngészőben futtatható videojáték képében (ezen a linken érhető el), ami mindenkit a 20. századba, illetve a 2000-es évek elejére repíthet viszi.

A Fast X: The End of The Road lényege, hogy a játékosoknak az utcán kell száguldozniuk, közben különböző akadályokat, leginkább autókat, bombákat és egyéb hasonló veszélyeket kerülgetve. A cél felé száguldva – amire csak korlátozott idő áll rendelkezésre – kockás zászlók, nitrópalackok, bankjegyek és nyakláncok segítik a gyorsulást.

Önmagában nem teljesíthetetlen a játék, sőt, némi odafigyeléssel egészen könnyen lehet szintet ugrani. A slusszpoén az, hogy minden egyes pálya a franchise egy-egy jelenetéhez vagy díszletéhez kapcsolódik, így Letty motorjával, valamint Dom és Dante autójával Brazília, Los Angeles és Róma utcáin is hasíthatunk.

Az egyes pályák között pedig egy-egy trailerjelenetet játsszanak be a Fast X-ből, ami várhatóan az utolsó előtti része lesz a filmsorozatnak. A készítők ezzel együtt korábban azt is bejelentették, hogy a Fast & Furious, magyarán a Halálos iramban ezután sem fog eltűnni a filmvásznakról, de inkább önálló, egy-egy karakterre fókuszáló filmekre érdemes számítani.

A május 19-én érkező Fast X-ben Vin Diesel és Michelle Rodriguez, azaz Dom és Letty lesznek a főszereplők, de a nézők Jordana Brewsterrel, John Cenával és Jason Stathammel is találkozhatnak a mozikban.

Forrás: Carscoops, The Fast Saga/Twitter
Kép(ek) forrása: Steve Granitz/FilmMagic/Getty Images