Life Fehér Patrik 2023. 06. 06.

Száz napig gyorséttermi kaján élt, 27 kilót fogyott

Egy férfi azt állítja, sikerült 27 kilót leadnia azzal, hogy napi háromszor a McDonald'sban evett száz napig.

A gyorséttermek fogásairól minden eszünkbe juthat, csak éppen az egészséges jelző nem. Mindannyian tisztában vagyunk ezzel, mégis esszük, mert finom fogásokat kínálnak. Ha kicsit oda szeretnénk figyelni táplálkozásunkra, netán fogyni szeretnénk, valószínűleg eszünkbe nem jutna ilyen dolgokat enni, az 57 éves, nashville-i Kevin Maginnis azonban épp ellentétesen gondolkodott.

A férfi naponta háromszor fogyasztott kizárólag a McDonald’s kínálatából ételeket, száz napon keresztül. Különleges étrendjével állítása szerint sikerült 27 kilótól megszabadulnia, emellett csökkent a koleszterin- és a vércukorszintje is. Igaz, bevetett egy trükköt evéskor: csak fél adagokat fogyasztott minden esetben az eredetileg 108 kilós, majd a 100. napon 81,4 kilós férfi.

Kevin Maginnis (jobbra), előtte az asztalon egy napi kajaadagjával (Kép: Nathan Congleton/NBC via Getty Images)

Kevin Maginnis (jobbra), előtte az asztalon egy napi kajaadagjával (Kép: Nathan Congleton/NBC via Getty Images)

Maginnis mostanában az Egyesült Államok különféle reggeli és egyéb show-műsorait járja történetével, ahol elmondta alapelvét is. Szerinte a fogyás titka az, hogy csak fél tányérral szabad enni, ha meg akarunk szabadulni a kilóktól – ez nem csak a mekis kajára, hanem mindenre igaz a férfi szerint. Háromnegyed adaggal szinten tarthatjuk a súlyunkat filozófiája szerint, e felett pedig hízunk.

De miért pont McDonald’s – tehetjük fel a kérdést. Erre konkrét választ nem adott Maginnis, de azt kiemelte, hogy a gyorsétteremlánc menüje elég sokrétű ahhoz, hogy változatosan egyen. “Sosem vontam meg magamtól semmit. Eszek McFlurryt, fahéjas tekercset, Big Macet, sült krumplit is. Csak késleltetem, máskülönben megenném egyben az egészet. Nem fogom megenni mindet egy ültő helyemben” – fogalmazott.

A férfi egyébként nem az első, aki azt állítja magáról, hogy a mekis kajától sikerült fogynia: 2014-ben egy John Cisna nevű iowai tanár állította, hogy 90 nap alatt 16 kilótól szabadult meg így.

Azt nem tudjuk, mit és mennyit evett korábban a kísérletbe 108 kilósan, vagyis elhízva kezdő férfi.

Forrás: Oddity Central
Kép(ek) forrása: Getty Images