Life Erdős Norbert 2023. 06. 07.

Aggasztó hírek érkeztek Luke Skywalkerről

Úgy tűnik, hogy Mark Hamill végleg lezárt egy korszakot a karrierjében, a rajongók pedig most csendben a sarokba vonulnak elmorzsolni egy könnycseppet.

Az 1951-ben született Mark Hamill karrierjét úgy itatta át a Star Wars-univerzum, mint Darth Vadert az Erő sötét oldala. Az 1977-es Csillagok háborúja IV: Egy új remény óta közel egy tucat Star Wars-filmben (és animációs sorozatban) szerepelt, a rajongók pedig végigkövethették, ahogy fiatal földművesből jedi mesterré válik, majd távozik a szénalapú létformából.

A Luke Skywalkert alakító színészlegenda nemrég adott interjút CBS Newsnak, amelyben határozottan kijelentette: az univerzumnak már nincs szüksége arra hősre, akinek köszönhetően világhírű lett George Lucas Csillagok háborúja.

Soha ne mondd, hogy soha, de nem igazán látok rá okot, hogy újra Skywalkert alakítsam. Rengeteg történet van a Star Wars-világában, amelyet még el lehet mesélni, de ehhez már nincs szükség Luke-ra. Én megkaptam a lehetőséget, éltem is vele, csodás volt, de egyben elég is – mondta Hamill.

Csillagok háborúja IV: Egy új remény

Csillagok háborúja IV: Egy új remény

Arról is beszélt, hogy amikor elolvasta az Utolsó jedik forgatókönyvét, már tudta, ez lesz az utolsó film, amelyben Skywalkert alakítja. Később ugyan beugrott még két sorozatba, de ezekben digitálisan megfiatalították, és emiatt nagyon furcsán is érezte magát.

Mark Hamill egyéb szerepei

Azért, hogy nehogy Luke Skywalker alakítása miatt beskatulyázzák a “gáncs nélküli hős” szerepébe, gyakran kölcsönözi hangját “gonosz” karaktereknek különböző animációs filmekben. Így például:

  • 1992: Joker (Batman: A rajzfilmsorozat)
  • 1993: Joker (Batman: a rém álarca)
  • 1994: Hobgoblin (Új pókember)
  • 1994: Maximus (A fantasztikus négyes. Új kalandok)
  • 1994: Wolverine (X-Men)
  • 2000: Joker (A jövő Batmanje. A joker visszatér)
  • 2001: Joker és Solomon Grundy (Justice League)
  • 2005: Ozai, a Tűz Ura (Avatár – Aang legendája)
  • 2007: Chanukah zombi (Futurama: Bender’s Big Score)

Felmerült az ötlet, hogy ezzel a technológiával voltaképpen bármennyi Star Wars-filmben kortalanul feltűnhetne még, de Hamill ettől teljesen elhatárolódik.

 

Köszönünk mindent, Mark!

Forrás: CBS News: Sunday Morning
Kép(ek) forrása: Getty Images