Life Fehér Patrik 2023. 06. 15.

Jó ideig megdönthetetlen maradhat az óriási Rubik-rekord

Számos Rubik-kockás rekordot tart már az a srác, aki most szinte felfoghatatlan mértékkel javította meg az egyik kategória csúcsát.

Ha véletlenül összekeverted a Rubik-kockádat, és már a játék szétszedésének, esetleg átmatricázásának határán állsz, akkor Max Park a te embered. A srác talán jobban ismeri a játékot, mint a tenyerét, tekintve, hogy ő tartja a 3*3*3-astól kezdve a 7*7*7-es kockákig a leggyorsabb kirakás rekordját, valamint korábban övé volt a 3*3*3-as leggyorsabb átlagkirakási rekordja is – ezt a címet épp nemrég vették el tőle, be is számoltunk róla:

Az említett 3*3*3-as gyorsasági rekord, azon belül is az a verzió, amelyben a játékosok az első forgatás előtt rövid ideig még átnézhetik a kockát, korábban nem az ő neve mellett szerepelt. Eddig a kínai Tu Juseng volt a csúcstartó 3,47 másodperces teljesítményével 2018-ból, jött azonban a 21 éves amerikai fiú, aki 34 századot javítva levitte az időt 3,13 másodpercre. A durva ebben az – amellett, hogy emberek képesek bő 3 másodperc alatt jól kirakni a bűvös kockát -, hogy mennyit javított Park: jött, látott, és lekapta a korábbi, nem mellesleg a legtovább fennálló rekord idejének közel tíz százalékát.

Max Park rekorddöntése után a kérdés immáron az, hogy mikor léphetik át a játékosok a bűvös 3 másodperces határt.

Kép(ek) forrása: Getty Images