Life Kovács Miklós 2023. 07. 20.

Titokzatos felirat igazolta a tengerben talált Rolex gazdáját

Csodás módon visszakerült gazdájához a tengerfenéken talált Rolex. A hátoldalába vésett - a megtaláló által titokban tartott - felirat segített minden kétséget kizáróan igazolni egykori tulajdonosát.

A közelmúltban számoltunk be egy érdekes felfedezésről. Matt Cuddihy ausztrál szörfös és óceánkutató épp az ausztrál Queensland államban található Noosa, egy gyönyörű tengerparti város mellett élvezte a tengert, amikor valami szokatlan dolgot vett észre. “Éppen sznorkeleztem és hét szörfdeszka uszonyát találtam a sziklák közé ékelődve. Odanézve észrevettem egy Rolex Submarinert, amelynek szíja beakadt egy szikla alá. Az üveg részben homályos volt a vízben lebegő homoktól.”

Csodás módon visszakerült gazdájához a tengerfenéken talált Rolex

Igazi szenzáció volt az óra felfedezése, ami bár kívülről rossz állapotba került, még mindig járt. Matt pedig nem tartotta meg az ereklyét, hanem úgy döntött, minden követ megmozgat az eredeti tulajdonos felkutatása érdekében.

A Fratello Watches internetes magazin segítségével  sikerült kapcsolatba lépni az eredeti tulajdonossal. 

Csodás módon visszakerült gazdájához a tengerfenéken talált Rolex

Már az első üzenetváltás után tudta Matt, hogy a megfelelő emberre bukkant, mert a csupán “Ric” néven említett tulaj tudott egy feliratról az óra hátlapján, amelyet a közösségi oldalakon Matt direkt nem említett. Mint kiderült, Ric 1971-ben, 18 éves korában kapta az órát az apjától, ezért a felirat egyszerűen így szólt: “Presented 1971”. Az órát 2019-ben veszítette el, amikor ugyanazon a helyen szörfözött, ahol Matt az órát felfedezte.

Önzetlen akció volt ez Matt Cuddihy részéről, aki egy családi emléket tudott így visszajuttatni jogos tulajdonosához.

Forrás: Supercarblondie
Kép(ek) forrása: Instagram/attcuddihy