Life Fehér Patrik 2023. 08. 01.

Percenként 56 fekvőtámaszt nyomott az új rekorder

Hatszor elbukott, hetedjére azonban összejött a rekorddöntés a román férfinak, egy óra alatt ő nyomja immár a legtöbb fekvőtámaszt a világon.

Idén már kétszer megdőlt az egy óra alatt lenyomott fekvőtámaszok Guinness-rekordja: ahogy arról beszámoltunk, az ausztrál Lucas Helmke 60 perc alatt 3206-szor végezte el szabályosan a gyakorlatot, azóta pedig egy korábbi csúcstartó, a szintén ausztrál Daniel Scali vissza is vette a rekordot 3249-cel.

Az aktuális rekordot az elmúlt években Ausztrálián belül vándorolt és cserélt gazdát, azonban voltak trónkövetelők a kontinensen kívülről is. Közéjük tartozik a román Pop Laurentiu is, aki az elmúlt hat évben hatszor is nekiveselkedett, hogy Guinness-rekorder legyen, azonban minden egyes alkalommal kudarcot vallott.

Fárasztó és kiábrándító élmény lehetett hatszor is a cél előtt elhasalni, viszont a férfi nem adta fel: heti öt napot töltött kőkemény edzéssel, és hetedszer is nekiment a rekordkísérletnek. Az eredmény nem maradt el: jelentősen túlszárnyalva a korábbi rekordokat,

3378 szabályos fekvőtámasszal ő az új Guinness-csúcstartó.

Egy szabályos fekvőtámasz a Guinness-nél is úgy néz ki, mint a tornaórákon: a könyöknek 90 fokos szögben be kell hajolni, majd ki kell tolni a felsőtestet, mindezt egyenes testtel. Ebből csinált percenként 56-ot (vagyis szinte másodpercenként egyet) Laurentiu egy órán keresztül, ráadásul úgy, hogy egyetlen gyakorlat sem volt szabálytalan, mind érvényes volt.

A Guinness World Records közleményében hozzátette, a román férfi korábban többször is azon csúszott el, hogy nem voltak teljesen szabályosak a gyakorlatai, szóval tényleg megérte a gyakorlás és a technika tökéletesítése. A Londonban élő Laurentiu egyébként a rekordkísérlet benyújtásához hozzáfűzte, ő többször nem fog próbálkozni, akár elfogadják a rekordját, akár nem.

Forrás: Guinness World Records