Life Fehér Patrik 2023. 08. 07.

Brutális diétát követ Mark Zuckerberg

A Facebook-alapító saját bevallása szerint két ember adagját is elfogyasztja egy nap, benne nem kevés gyorséttermi fogással. Így is remek formában van az üzletember.

Az elmúlt hetekben Mark Zuckerberg neve többször is felröppent a hírekben: amikor nem a Threads, az egykori Twitterre hajazó új közösségi platform kapcsán beszéltek róla, akkor leginkább azért, mert a híresztelések szerint hamarosan ketrecbe szállhat Elon Musk techmogul és X (korábban Twitter)-tulajdonos ellen.

Akár igazak a pletykák a mérkőzésről, akár nem, Zuckerberg mostanában látványosan odafigyel formájára, rendszeresen mozog, küzdősportol és edz, ahogy erről posztjai árulkodnak. Mindehhez persze energiára is szükség van – a minap pedig az is kiderült, pontosan mit is fogyaszt a Meta vezérigazgatója egy nap.

Minderre egy McDonald’s-poszt alatt derült fény a Threadsen, ahol Zuckerberg válaszként megírta, hogy kb. 4000 kcal-t visz be szervezetébe egy nap, hogy kiegyensúlyozza a mozgással elégetett kalóriamennyiséget. Ez elsőre ugyan meghökkentően hangzik, tekintettel arra, hogy egy átlagembernek 2000 kcal bevitelét javasolják, de fokozott fizikai aktivitás esetén indokolt lehet ekkora szám.

Az azonban mindenképpen furcsa, hogy Zuckerberg milyen formában visz be ennyi kalóriát. “20 nuggets [csibefalat – a szerk.], egy negyedfontos [itthon sajtos McRoyal], egy nagy sültkrumpli, egy almás pite, és talán néhány sajtburger későbbre” – fogalmazott az üzletember.

Egy mekis sajtburger (Kép: Matt Cardy/Getty Images)

Egy mekis sajtburger (Kép: Matt Cardy/Getty Images)

A McDonald’s adatai szerint mindez 2619 kcal tápértékű, azaz ez még nem fedezné Zuckerberg 4000 kcal-s igényét, de önmagában ez is több, mint amennyit egy átlagembernek ennie kellene. A Facebook-alapító egyébként már 2011-ben is vallott furcsa evési szokásairól: akkor azt mondta, csak olyan állatot hajlandó megenni, melyet ő ölt le, ezt követően pedig egy időre vegetáriánus lett.

Forrás: Men's Health
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Jeff Bottari/Zuffa LLC - Getty Images