Life Fehér Patrik 2023. 08. 10.

Elkészült a sajtburgerek királya, még az ára is baráti

Tényleg nevezhetjük királynak a Burger King koronás burgerét, melyet ott is sajt borít, ahol nem számítanánk rá.

Időről időre előrukkolnak a gyorsétteremláncok újabb és újabb hamburgerekkel, ám nemzetközi szinten mind közül a legprogresszívebbnek a Burger Kinget nevezhetjük. Ők voltak azok, akik korábban kipróbálták az all you can eat (annyit ehetsz, amennyit akarsz)-alapú működést, majd előrukkoltak egy olyan sajtburgerrel, mely tényleg nem állt másból, mint sajtból.

A csak sajtos burger ellenére mégsem ezt neveznénk a sajtburgerek királyának, hanem azt a szendvicset, mellyel a gyorsétteremlánc frissen előrukkolt. A Crown (Korona) nevű alkotás Japánban kapható, és a The One Pounder hamburgercsalád legújabb tagja. A család különlegességére a neve is utal már: mindegyik burgerben egy font, azaz 453 gramm hús, négy marhapogácsa formájában.

Elkészült a sajtburgerek királya, még az ára is baráti

Már önmagában ez megviselheti a felkészületlen ember gyomrát, de ehhez jön még hat szelet sajt, plusz a bucikba is belesütöttek némi goudát, egmontot, mozzarellát és cheddart. A képet némi uborka, hagyma, ketchup és mustár teszi teljessé, így születik meg a fél kilós tömeget meghaladó harapnivaló, mely 1399 kcal-s tápértékével önmagában fedezi egy átlagos ember energiaszükségletének 70 százalékát.

Mindezért 2040 jent (kb. 5000 forintot) kérnek, a szendvicsár azonban talán még így is az elfogadható kategóriába tartozik, tekintettel arra, hogy mennyi mindent is kap az ember a pénzéért. Összehasonlításképpen a Burger King nemzetközi zászlóshajója, a Whopper 890 jenbe kerül (2170 forint) – a szendvics itthoni ára 1590 forint.

Forrás: Burger King