Life Fehér Patrik 2023. 08. 15.

Ellepik a világot az élő Barbie- és Ken-babák?

Nem csak a mozikban fut hatalmasat a Barbie-film, szinte természetesnek mondható hatása a szülőszobákban is jelentkezhet az előrejelzések szerint.

Mi is beszámoltunk a Barbie-film óriási kasszasikeréről, az alkotás hivatalosan is a világ legjövedelmezőbb filmjei közé került. A játékbabát alapul vevő, valójában komoly üzenettel rendelkező film hatással volt a közönségre a mozikon kívül is, és ennek látható következményei is lesznek egy emberöltőn keresztül.

Egy amerikai névgyűjtő oldal, a Nameberry ugyanis arról számolt be, hogy már az első előzetesek megjelenése óta elképesztően megugrott a Barbie és a Ken nevekre keresők száma:

a Barbie (egészen pontosan Barbara) esetében 603 százalékkal, míg a Kennél (a Kenneth becézése) ez a szám 293 százalék.

A Kent alakító Ryan Gosling és Barbie szerepében Margot Robbie (Kép: Hector Vivas/Getty Images)

A Kent alakító Ryan Gosling és Barbie-t játszó Margot Robbie (Kép: Hector Vivas/Getty Images)

Arról egyelőre nincs infó, hogy a valóságban is hatszor több Barbie, illetve háromszor több Ken szaladgál majd, de a korábbi tapasztalatokból kiindulva a népszerű filmes főhősökről mindig több gyereket neveznek el, mint korábban. Ilyen volt annak idején a Trinity is a Mátrixból, de ide vehetjük még a Noah nevet, 2012 legnépszerűbbjét a Szerelmünk lapjaiból.

A két név, a Barbara és a Kenneth egyébként alapvetően népszerűek az Egyesült Államokban: előbbi a Nameberry rangsora szerint az 1896. legnépszerűbb női keresztnév, míg utóbbi a fiúknál a 113. helyet foglalja el.

Forrás: Nameberry, People
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Jon Kopaloff/Getty Images