Life Fehér Patrik 2023. 09. 04.

Ennél értelmetlenebb ételt még nem láttunk

A kínai konyha mindig meg tud bennünket lepni. Ezúttal egy furcsa nasitól, a grillezett jég képesztett el minket.

Világszerte ismertek a kínai konyha alapfogásai, azonban azok az ízek, melyeket az éttermekben találunk, minden szempontból csupán a felszínt kapargatják. Jó példa erre például a szószos folyami kavicsuk, melyet korábban már bemutattunk nektek oldalunkon:

A kínai közösségi médiában most egy másik érdekes fogás kezdett el terjedni: ez a grillezett jég. Nem elírás, tényleg erről van szó, még ha furcsa is elképzelni, hogyan találkozhat a hideg a meleggel úgy, hogy a jégből nem lesz víz, de valahogy megoldják. A fogást egy utcai árusnál filmezték le Csianghszi tartomány székhelyén, Nancsangban, ahol az is látszik, hogy szószokkal, fűszerekkel, szezámmaggal ízesítik a jeget.

A nasi kifejezetten népszerű volt ezen a nyáron, sokan vitték a melegben fagyi helyetti hűsítőként. Ebben közrejátszhatott az, hogy a hagyományosabb ízek helyett valami mást próbálhattak ki az emberek, valamint az is, hogy ingyen kínálták a járókelőknek.

A kínai média felkereste magát az árust is, aki elárulta, alapvetően viccnek szánta a grillezett jég ötletét, de kiderült, az embereknek valóban bejött a portékája – olyannyira, hogy a szezon későbbi részében már előre kellett foglalni, ha valaki fűszeres jeget szeretett volna kérni.

Forrás: Oddity Central