Life Fehér Patrik 2023. 09. 07.

Elkészült a világ legszórakoztatóbb hűtője

Egyedi hűtőt készített a sörökhöz a Heineken: az eszköz teljes értékű gamer-PC is egyben.

Videojátékozás közben előfordul, hogy lecsúszik egy-két sör, azonban egy igazi gamer nem szívesen kel fel azért, hogy elmenjen a hűtőig a frissítőért – pláne, ha épp egy online meccs közepén tart. Annak, aki lecsap a Heineken által készített TH3 G4M1NG FR1DG3-re, vagyis a gamerhűtőre, nem lesz ilyen gondja.

Az eszköz egy gamerszámítógép és egy kis hűtő szerelemgyereke, mellyel hat sört le lehet hűteni 3-6 Celsius-fokra úgy, hogy az egyáltalán nem megy a játék vagy a PC teljesítményének rovására. A hűtőbe épített számítógép szintén komolyabb darab: úgy sikerült összehozni egy erős gépet, hogy a hűtő miatt korlátozott hely állt az építők rendelkezésére. A csomagba belefért egy Nvidia GTX 1650 videokártya, 16 GB DDR4 RAM és egy AMD Ryzen 7 5700G chipset.

Andrey Tyukavkin, a Heineken globális kreatív igazgatója a számítógép kapcsán elmondta a Dexerto szaklapnak, hogy a legkomolyabb kihívást az jelentette, hogy a játék közben folyamatosan melegedő gamer-PC mellett valóban hideg maradjon a sör. Az AMD-processzorok ezen családja a gyári adatok szerint simán eldolgozik 95 Celsius-fokon is, viszont még nagyobb kihívást jelentett a videokártya. “A legforróbb rész a GPU, de mind a GTX 1650, mind az RTX 3050 úgy működött, ahogy akartuk.”

Az igazgató hozzátette, a gamerek bizonyos szintig akár fejleszthetik is a gépet anélkül, hogy az egészet szét kellene szedniük. Persze aligha ez lesz a célja annak, aki hozzájut a géphez. Erre a legnagyobb esélye a braziloknak van, ugyanis ottani kezdeményezés a történet. A hűtős számítógép sorsa egy Twitch-streamer műsorában, egy sorsolás keretein belül fog eldőlni.

Idén egyébként a világ számos pontján készült különleges akciókkal a Heineken, nem véletlenül: a 2023-as Balaton Sound főszponzora idén 150 éves.

Forrás: Dexerto
Kép(ek) forrása: Publicis Groupe Brasil