Life Fehér Patrik 2023. 09. 14.

Bizarr kaját készítettek gamereknek

Ízét tekintve nem mondható kirívónak a frissen bemutatott instant tészta, van azonban egy összetevője, mellyel nemigen szoktunk találkozni egyetlen ételben sem.

Már megszokhattuk, hogy az ázsiai konyha tele van európai szemmel furcsa dolgokkal. Azon önmagában meg sem lepődünk, hogy a világ egyik legismertebb instanttészta-gyártója, a Nissin most két különleges ízzel rukkolt elő. A fokhagymás-feketeborsos jakiszobát és a gyömbéres keema curryt talán jobban tudják ők értékelni, mint mi, akik jellemzően azt sem tudjuk, merre induljunk, ha ezeket az ízeket szeretnénk érezni.

Ám az mindenképpen különleges, hogy ezeket a poharas instant fogásokat koffeinnel turbózták fel.

A különleges összetevő magyarázata az, hogy ezek az ételek kifejezetten a gamerek számára készültek. “Japánban évről évre nő a játékosok száma, főként a fiatalok körében, már meghaladta az 50 milliót. Ezért a Nissin Foods történetében első ízben játékosoknak szánt új termékeket mutatunk be” – fogalmaz a cég közleménye.

Bizarr kaját készítettek gamereknek

A két íz bemutatásánál hozzátették még, ezek az ételek nem levesek: megfelelő mennyiségű forró víz hozzáadása után egytálpohárételek készülnek belőlük, aggódni pedig nem kell amiatt, hogy a gamerek keze vagy épp a fontos perifériák (billentyűzet, egér, kontroller) ragadni fognak.

Bizarr kaját készítettek gamereknek

A szeptember 18-ától kapható újdonságok a koffein mellett arginint és niacint is tartalmaznak. Előbbi egy aminosav, utóbbi pedig a B3-vitamin másik elnevezése: mindkét anyag megtalálható az energiaitalokban is, a szervezetre – természetesen mértékkel fogyasztva – jó hatással vannak.

Forrás: Nissin
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images