Life Kovács Miklós 2023. 10. 13.

Ennyire kemény iPhone-tokot még sosem láttunk

Az Oceanic+ által gyártott iPhone-tok speciális funkciókkal vértezi fel a népszerű mobiltelefont, aki rajong a búvárkodásért, annak igen hasznos lehet ez a kiegészítő.

A lényegretörő módon csak “Dive Housing – búvártok” névvel ellátott kiegészítő egy szigetelt doboz, amivel a víz alatt fellépő magasabb nyomáson is működtethetőek az iPhone mobiljai a műszaki meghibásodás kockázata nélkül. Sőt, a telefon új funkciókat is kap ezzel a tokkal. 

Méretes darab, de nem is arra van, hogy a koktélpartin villantsunk vele, mint egy Caviar-féle aranyozott tokkal. A telefon behelyzése után egy automatikus pumpa szivattyúzza ki a levegőt, és teszi tökéletessé a tok szigetelését. A mélység elérése előtt a rendszer több tesztet is elvégez, csak ezeket követően lehet akár 60 méter mélyre is lemenni az Oceanic+ segítségével. 

Ennyire kemény iPhone-tokot még sosem láttunk

A készülék kétféle módban használható. Elsősorban fényképezőgépként, az iPhone összes funkciója vezérelhető a külső, fizikai gombok segítségével, amelyek Bluetooth-kapcsolattal csatlakoznak a  telefonhoz, előfizetéssel az Oceanic+ saját applikációjával pedig még a víz alatti színhűség, színkorrekció is garantált. Így a készüléktől függően akár 4K-felbontású felvételek is készülhetnek a mélyben. 

Másodsorban pedig a merülés adatait közlő eszköz kijelzője így az iPhone, a beépített hőmérséklet-, nyomásérzékelő szenzorok, GPS-adatok, illetve merülési mélység megjelenhetnek a segítségével. 

Az Oceanic+ tokja október végén kerül piacra 490 dollárért, nagyjából 180 ezer forintért, az összes funkciót biztosító előfizetés pedig 9,9 dollár (3600 forint) lesz havonta.

Forrás: Digital Trends
Kép(ek) forrása: Oceanic+