Life Fehér Patrik 2023. 10. 18.

Halászhálóból készült ez a látványos üzlet

A világ legjobb repterén nyitott üzletet a Tiffany. Az ékszercég új butikjához nem csak a gyémántok miatt érdemes ellátogatni.

Korábban már megmutattuk nektek a szingapúri Changit, melyet idén is a világ legjobb repterének választottak. Nem véletlenül, de erről ti is meggyőződhettek, ha elolvassátok cikkünket és megnézitek a képeket:

A reptér varázsához az üzletek is sokat hozzátesznek, a Tiffany pedig nemrég megmutatta, mi lehet követendő példa mindenki számára. Az ékszercég új butikjának tervezéséhez felkérte napjaink egyik leghíresebb tervezőirodáját, az MVRDV-t, akik látványos homlokzatot terveztek.Halászhálóból készült ez a látványos üzlet

Messziről is észrevehető lett így az ékszerbolt, melynek külseje korallmintázatával a fenntarthatóságot hivatott hirdetni. A sejtszerű alakzatok 3D-nyomtatással készültek, a “tinta” pedig újrahasznosított műanyag volt, melynek egy része használt halászhálókból származik.

Halászhálóból készült ez a látványos üzlet

A felület mögött egy kék üveg húzódik, mely nemcsak a tengerekre és óceánokra utal, hanem magára a Tiffanyra is. A bolt különlegessége még a csillár is, de ezt már az ékszercég készítette.

Halászhálóból készült ez a látványos üzlet

A tervezők szerint a projekt legnagyobb kihívását az jelentette, hogy meg kellett felelniük a repülőtér szigorú tűzvédelmi szabályainak. A 3D-nyomtatott halászhálós műanyaghoz ezért egy olyan vegyületet kevertek, melyet tengervíz felhasználásával állítottak elő, így is figyelve a környezetre.

Halászhálóból készült ez a látványos üzlet