Life Fehér Patrik 2023. 10. 23.

Ilyen lesz az űr határán lebegő luxusmosdó

Egyre inkább beindulnak az események a Space Perspective körül, akik megmutatták, hol könnyíthetnek magukon azok, akik befizetnek hozzájuk a ballonos űrutazásra.

Évről évre egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy az űrturizmus gondolata valósággá váljon. Több projekt is párhuzamosan fut, melyek közül mindenképpen érdekesek azok, ahol az űrbe jutáshoz rakéta helyett valamilyen ballont használnának. Az ilyen projektekről korábban itt írtunk:

Mind közül látszólag a Space Perspective projektje lendült be igazán, melynek 2024 második felében induló járataira előzetesen már több mint 1600 jegyet eladtak. A 30 km-es magasságig repítő kalandhoz (illetve egyelőre még csak víziójához) olyan partner is a nevét adta, mint a Mercedes-Benz luxusmárkája, a Maybach, akik saját autóikkal biztosítanák a felszíni utaztatást a gazdag űrturistáknak.

A projekt szívéről, az utasokat szállító Neptune kapszuláról most nemrég újabb információt közölt a Space Perspective: helyet kap belsejében egy Space Spa nevezetű helység, mely egy olyan privát zug lesz, ahol minden szempontból felfrissülhet az ember.

A közlemény szerint az éles sarkokat mellőző helyiség többet nyújt egy első osztályú gép mosdókabinjánál, de erről győződjetek meg ti a látottak alapján galériánkban:

7 fotó megtekintése

“Az egyik rendszeresen felmerülő kérdés, melyet megkapunk azok után, hogy az emberek megtudják, hogy hat órás lesz az út, hogy lesz-e WC” – fogalmazott Jane Poynter, a Space Perspective alapítója. “A válasz mindig az, hogy természetesen igen. És nem lesz szükség vákuum-WC-re, mint az asztronautáknak, sem pelenkára. A megfelelő és szépen megtervezett mellékhelyiség jelentősen hozzájárul az általunk kínált elérhető és egyedi élményhez, és kiemeli a hihetetlen kilátást az űr mély feketeségére, légkörünk ragyogó vékony kék vonalára, a felettünk lévő csillagokra és az alattunk lévő Földre.”

Forrás: Space Perspective