Life Kováts Olivér 2023. 10. 29.

Helikopterből szórt százmilliókat a követőire egy influenszer

Ha nem is mindenki, de elég sokan jól jártak egy cseh influenszer váratlan húzásával. Mivel a feladványát senki nem tudta megoldani, a lehető legigazságosabban próbálta szétosztani a nyereményt.

Szó szerint pénzeső esett Csehország fővárosától, Prágától nem messze, miután egy ismert cseh színész-producer, a leginkább influenszerként tevékenykedő Kamil Bartošek egymillió egydolláros bankjegyet, azaz nagyjából 360 millió forintnak megfelelő összeget eresztett szélnek egy helikopterről – írja a Daily Mail.

Bartošek azután döntött úgy, hogy ilyen formában osztja szét a dollármilliós nyereményt, hogy az általa meghirdetett játékban minden résztvevőn kifogott egy bonyolult kód. Követői segítségét kérte abban, mihez kezdjen a nyakán maradt összeggel, a leggyakrabban ezeket a válaszokat kapta a közösségi oldalán: segítsen valakinek, fordítsa jótékonyságra, csináljon még egy játékot.

A Kamiz művésznéven ismert tévés személyiség ezeket a javaslatokat próbálta összegyúrni, ezért egy mező fölött szórta szét a több százmilliós összeget.

Erről még október 22-én, vasárnap értesítette e-mailben a követőit, akiknek egy Prágától néhány kilométerre található mezőre kellett menniük, amennyiben részesülni akartak a nyereményből. Dolgukat úgy nehezítette meg, hogy nem árulta el konkrétan a helyszínt, helyette egy kódot adott meg, így végül csak néhány ezren találták meg a helikoptert.

Mint az több, a közösségi médiában megjelent felvételen látható, sokan kifejezetten felkészülten, szatyrokkal és hátizsákokkal érkeztek a helyszínre, és miután kiszórták a helikopterből az egymillió dollárnyi készpénzt, a tömeg valósággal szétszóródott a mezőn.

Forrás: Daily Mail/Vanguardia, Extra.cz
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Illusztráció: Pawel Wewiorski/Getty Images