Life FIRSTCLASS 2023. 11. 13.

Okosórákkal segítenének sok beteg emberen

A krónikus betegségek megelőzéséhez, valamint az alvászavarok, a sportolás utáni regeneráció és a gyermekkori fejlődés vizsgálatához is hozzájárulhatnak a legfrissebb okosórás kutatások.

A viselhető okoseszközökhöz kapcsolódó kutatások és fejlesztések nemcsak az egészséges életmód kialakításában segíthetnek, hanem hosszú távon hozzájárulhatnak napjaink egészségügyi kihívásainak megoldásához is. A Huawei tíz éve jelent meg az európai piacon viselhető okoseszközeivel, és azóta nagy hangsúlyt fektet a tudományos kutatás előmozdítására a viselhető technológia területén.

A techóriás közlése szerint egyetemekkel és kutatóintézetekkel olyan megoldásokat kutat, amelyek hozzájárulhatnak a krónikus betegségek megelőzéséhez. A vállalat már több mint 300 millió felhasználó alvás közbeni légzésfigyeléshez kapcsolódó adatát elemezte, 5 millió felhasználó szívegészségét vizsgálta, és több mint 800 ezer felhasználó érrendszeri és légúti egészségére vonatkozó adatait dolgozta fel az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés érdekében.

Okosórákkal segítenének sok beteg emberen

A kutatómunka hátterét a Huawei tíz kutatóintézete és három egészségügyi laboratóriuma adja Kínában, a vállalat nemrégiben új laboratóriumot nyitott Helsinkiben is. Az új európai laborban a kutatócsapat világszínvonalú tesztberendezésekkel több mint 200 fiziológiai és biomechanikai mutatót követ nyomon, valamint több mint húsz sportágat vizsgál valósághű környezetben.

A gyártó emellett olyan jelentős kutatásokban is részt vesz, amelyek az alvászavarokhoz, a sportolás után regenerációhoz, a gyermekkori fejlődéshez és az átfogó digitális egészségügyi megoldásokhoz kapcsolódnak. Legfrissebb kutatásai nyomán a vállalat a jövőben olyan további egészségfigyelő megoldásokat tervez beépíteni eszközeibe, amelyek a női egészség, a mentális egészség és a vérnyomás edzés közbeni nyomon követését szolgálják.

Kép(ek) forrása: Huawei