Life Fehér Patrik 2023. 12. 12.

Hihetetlen mázli, kétszer is megütötte a főnyereményt

Óriási szerencséje van annak, aki egyszer meg tudja nyerni bármilyen játék fődíját. Emberünknek ez kétszer is sikerült, ráadásul nem akármilyen körülmények között!

Sokunk álma, hogy egy napon a kaparós sorsjegyen valami olyan feliratot pillantunk meg, hogy Ön nyert!, mellette a játék főnyereményével. Wayne Murray-nek ez tavaly összejött, 10 millió dollárt kapart 2022 augusztusában a New Yorkban élő férfi. A férfi az amerikai szerencsejátékoknál megismert választási lehetőségek közül a nyeremény egyösszegű felvétele mellett döntött, így az adók levonása után 6 122 400 dollárja (2,182 milliárd forintja) maradt.

Wayne Murray (Kép: New York Lottery)

Wayne Murray (Kép: New York Lottery)

Nem rossz pénz ez egy kaparós sorsjegyről, legtöbbünk – én legalábbis biztosan – örökre felhagynék a játékkal. Murray-t azonban nem ilyen a fából faragták.

A férfi lelkesen játszott a 30 dolláros (kb. 10 700 forintos) sorsjegyekkel, utólag pedig azt lehet mondani, hogy jól tette. A napokban ugyanis ismét rámosolygott Fortuna, ahogy arról a New York Lottery tájékoztatott. Ezúttal is az egyösszegű nyereményfelvételt választotta, így bő egy év alatt több mint 4,3 milliárd forintnak megfelelő összeget keresett.

Wayne Murray még egyszer (Kép: New York Lottery)

Wayne Murray még egyszer (Kép: New York Lottery)

Az egészben azonban talán az a legdurvább, hogy Murray a nyertes szelvényeket ugyanabban az üzletben vette! Lehet erre mondani, hogy piszok nagy szerencse, ugyanis annak az esélye is rendkívül kicsi, hogy két fődíjas kaparós sorsjegy is egy helyen kössön ki, ráadásul ugyanaz az ember vette meg őket. A férfi egyébként a New York Postnak elmondta, hogy elképesztő módon vallásos, talán ez is közrejátszhatott az események alakulásában.

Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images