Life Fehér Patrik 2023. 12. 12.

Elektronikus zenében erős lesz a jövő évi Sziget

Néhány nappal a Balaton Sound bejelentése után a Sziget is leleplezte, kikkel találkozhatunk már biztosan 2024-ben a Hajógyári-szigeten.

Karácsony előtt ki szokott derülni, kik a legnagyobb hazai fesztiválok következő évi kiadásainak első fellépői. A Balaton Sound néhány napja már megejtette saját leleplezését, példáját most a Sziget követte az első névbejelentő körrel.

Az már biztos, hogy jövő augusztusban a fővárosba jön Martin Garrix, Stormzy, Sam Smith és a Fred Again... A négy nagy húzónéven kívül egy csokorra való név került még fel a fesztivál hivatalos oldalára. Köztük van például Louis Tomlinson, a Four Tet, Big Thief és Becky Hill is.

Az első bejelentés alapján ismét nagyobb teret kaphat az elektronikus zene a Szigeten. A headlinerek közül Sam Smith és Martin Garrix munkássága a legismertebb, Stormzy rapperként rendkívül sikeres, Fred Again… pedig a 2023-as fesztiválszezonban robbant be. Alábbi dala majd minden DJ-szettben előkerült valamilyen remixben a Balaton Soundon és más bulikon:

A 2024. augusztus 7-12. között tartandó fesztiválra a hatnapos bérlet egy ideig 112 ezer forintba kerül, de ez később 133 ezer lesz. Kedvezményt kapnak a 21 év alattiak, ők akár 89 ezer forintért is megválthatják a karszalagjukat, a VIP-bérlet kezdőára 198 ezer forint.

A 2023-as kiadáson mi is jelen voltunk, helyszíni beszámolóinkat itt találod:

Kép(ek) forrása: Sziget