Life Fehér Patrik 2023. 12. 16.

A vártnál olcsóbban vették meg Messi vb-n viselt mezeit

Elkelt azon mezek kollekciója, melyeket Lionel Messi viselt a katari foci vb-n. Az ereklyéket nem vették meg annyiért, amennyire előzetesen becsülték őket, de így is egy vagyont fizettek értük.

Mi is beszámoltunk arról, hogy a futballemléktárgyak gyűjtésével foglalkozó AC Momento sikeresen összegyűjtött hatot is abból a hét Lionel Messi által a 2022-es katari vb-n viselt mezből, mellyel a világbajnoki címig vezette Argentínát a futballsztár. A sorból egyedül a csoportkör utolsó ellenfele, Lengyelország ellen viselt felső hiányzik, de így is páratlan gyűjteményről van szó.

A vártnál olcsóbban vették meg Messi vb-n viselt mezeit

A féltucat mezt elárverezte a Sotheby’s aukciósház, akik előzetesen azt gondolták, lesz, akinek megérhetnek akár 10 millió dollárt is a kék-fehér csíkos felsők. Végül ez a számítás nem jött be, de a valóság nem volt messze ettől:

a nyertes ajánlat 7,8 millió dollár, átszámítva 2,74 milliárd forint volt.

A vártnál olcsóbban vették meg Messi vb-n viselt mezeit

Szép érték ez, és ismerve az értékes sportrelikviák történetét, ez akár egy remek befektetés is lehet valakinek, mely évek múlva hozhatja be igazán az árát. Van is még lehetőség az előretörésre, elég, ha csak abból indulunk ki, hogy tavaly szeptemberben 10,1 millió dollárt fizettek Michael Jordan egyik felsőjéért, melyet az 1998-as NBA-döntő egyik mérkőzésén viselt.

Ha a futball világánál maradunk, Messinek még egy honfitársat is le kell nyomnia az abszolút rekordhoz: a Diego Maradona által az 1986-os vb-n az angolok ellen viselt meze tavaly májusban 9,3 millió dollárt is megért valakinek.

Forrás: Sotheby's
Kép(ek) forrása: John Lamparski/Getty Images