Life Fehér Patrik 2023. 12. 21.

Rekordot döntött a karácsonyi drónshow

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy jól sikerült az a karácsonyi témájú drónbemutató Texas felett, mely két Guinness-rekordot is megdöntött.

Korábban már megmutattuk nektek, mire képesek napjaink legprofibb drónműsorkészítői: a Sky Elements Drone Shows nevű cég július 4-én, az Egyesült Államok nemzeti ünnepen nyűgözte le az amerikaiak egy részét személyesen, illetve a világot az interneten keresztül.

A csapat karácsony előtt még a korábbiaknál is nagyobb show-t hozott össze a texasi Northland Richland Hills felett december 17-én, bő 21 méteres magasságban. Nagyjából 2 ezren lehettek tanúi a helyszínen két Guinness-rekord megdőlésének is a karácsonyi drónműsor keretein belül.

Az elsőt a show-ban megjelenő diótörő-figurával hozták össze. Ez ugyanis az eddigi legnagyobb többrotoros géppel/drónnal kirakott fikciós karakter a levegőben. Ha valaki szeretne ebben a kategóriában rekordot dönteni, akkor 1499-nél több járművet kell beszereznie. A kék, piros és fehér fénypontokból összeálló 3D-s alakzatot minden helyről jól lehetett látni, ugyanis a drónok “körbeforgatták”.

Ugyanennyi, azaz 1499 drón segítségével megalkották a legnagyobb többrotoros géppel/drónnal kirakott légi képet is. Az installáció egy ablak előtt álló karácsonyfát ábrázolt, miközben az ablakon kinézve a hulló hóesést lehetett látni.

Maga a műsor egyébként nem volt hibátlan: a Sky Elements Drone Shows 1500 drónnal készült az estére, azonban egy nem tudott felszállni. A show zavartalan működéséért 40 ember felelt.

Forrás: Guinness World Records
Kép(ek) forrása: Nyitókép: YouTube/Sky Elements Drone Shows