Life Fehér Patrik 2024. 01. 13.

Tom Cruise folytatja, ami élete legnagyobb sikerét hozta neki

Tom Cruise-nál 61 évesen sincs megállás: úgy tűnik, újra a levegőbe emelkedik, kapunk egy harmadik Top Gun-filmet is.

Addig üsd a vasat, amíg meleg – szokták mondani, ebből a szempontból pedig Tom Cruise-nak van mit ütnie. 2022-ben ugyanis 1,49 milliárd dolláros (513 milliárd forintos) globális jegybevételt hozott neki a Top Gun: Maverick, mely 36 évvel követte az első részt, és lett a színész karrierjének legsikeresebb filmje. A készítők hazavitték a legjobb hang Oscar-díját, de az amerikai filmakadémia hat díjára is jelölték, köztük a legjobb film kategóriájában.

Ezekből kiindulva egyáltalán nem tűnik rossz ötletnek, hogy akár folytatódhatna is a széria. Az ötlet megvalósulni látszik a Deadline jelentése szerint a Paramount gondozásában: a második rész írója, Ehren Kruger már neki is kezdett a piszkozatnak, számolt be a filmes szaklap. Az új rész producerei között szerepel majd Cruise mellett Miles Teller és Glen Powell, továbbá Jerry Bruckheimer és David Ellison. Joseph Kosinski neve rendezőként vagy producerként is szóba került.

A hír azért is érdekes, mert a filmsztár a napokban írt alá egy szerződést a Warner Bros. filmstúdióval – igaz, ez egy nem kizárólagos együttműködési megállapodás, azaz tovább dolgozhat a jelek szerint a Paramount filmstúdióval is. Jelenleg is ezt teszi, ugyanis a Mission: Impossible 8 forgatása bőven zajlik.

Csoda, hogy ennyi munka mellé még befér az űrutazás is: ne feledjük, hogy Doug Liman rendezésében a Universalnál készül a NASA támogatásával a színész űrben forgatandó és játszódó produkciója – ennek még nem adtak címet.

Forrás: Deadline, MTI
Kép(ek) forrása: Eamonn M. McCormack/Getty Images for Paramount Pictures