Life Erdős Norbert 2024. 01. 17.

Most ingyenes, és végre magyarul is tud a népszerű applikáció

Ha túrabakancsban járod a világot, de azért mindig hazahúz a szíved, most van egy jó hírünk: a több mint 13 ezer, kipróbált túraútvonalat tartalmazó telefonos applikáció magyar frissítést kap.

Nem csupán magyar nyelvet kap, de magyar túraútvonalakkal is bővül a Rother applikáció, amelynek a lokációs munkáit a hazai Cartographia (tudjátok, ők azok, akik papíralapú, összehajtott térképeket, iskolai atlaszokat is készítenek) segíti, így a világ összes túraútvonalának elkészül a magyar fordítása, ráadásul ingyenesen lehet használni az appot.

Ezzel Magyarország és a Kárpát-medence hegységeinek legjobb túrái is bekerülnek az applikációba. Az ajánlók feltöltése fokozatos, és amíg nem készülnek el teljesen, a hazai túrákat mindenki ingyen használhatja. Ez állítólag 2024 májusáig tart majd.

Májustól pedig valamennyi magyarországi hegység túrája elérhető lesz az applikációban, és az eddigi 13 ezer túraútvonal (amelyek a világ számos pontján kalauzolják a felhasználókat) magyar fordítása is készen lesz.

Kép(ek) forrása: Getty Images