Life Kováts Olivér 2024. 01. 19.

Újradefiniálja a kempingezést ez a spéci lakókocsi

Még a bor is hideg marad az LG minden jóval telepakolt, szinte mozgó otthonként funkcionáló lakókocsijában. Egyszer már megpróbálkoztak a koncepcióval, de nem bizonyult elsöprő sikernek.

Számos újdonságot tartogatott az év legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállítására, a CES-re az LG: az átlátszó televíziókészülékek és az okosotthon-asszisztens még csak a kezdet volt; a dél-koreai gyártó azt is a fejébe vette, hogy új szintre emeli a kempingezést.

Érdemes megjegyezni, hogy a Bon Voyage-koncepciónak másodjára futott neki az LG. Tavaly egy kéttengelyes mobilházra hajazó tanulmány formájában mutatkozott be, csakhogy a felhasználói visszajelzések alapján vegyes fogadtatásban részesült – főleg azt nehezményezték, hogy túlságosan nagyra terveztek. Ezt küszöbölték ki a 2024-es CES-re, aminek köszönhetően már inkább hasonlít egy lakókocsira a Bon Voyage: 2 méteres szélessége, 3,8 méteres hosszúsága és 2,2 méteres magassága is ezt tükrözi.

Igyekezett teljes mértékben kihasználni a rendelkezésre álló teret az LG Labs, így az ágy mellett hűtőszekrényt, elektromos tűzhelyet és víztisztítót sikerült belezsúfolniuk. Aki a természetben sem akar lemondani a luxusról, még a vállalat ruhagőzölő és cipőápoló berendezéseit is megrendelheti. Mindemellett nemcsak belül, de kívül is szerepet kapott a praktikusság: fel- és lenyitható hátsó fala munkaállomásként és bárpultként is funkcionál.

Arról nem közölt információkat az LG, milyen energiaszükséglettel érdemes készülni a luxuskempingre, márpedig a felszereltség – egy jó részének – működtetéséhez áramra van szükség. Az mindenesetre árulkodó lehet, hogy töltőcsatlakozóval is ellátták az LG fekete-fehér, áramvonalas lakókocsiját, így akár a vontatójárműről is tölthetik. Az áramellátás mellett pillanatnyilag azt is homály fedi, valaha bemutatkozik-e élesben az LG újdonsága.

Forrás: LG, Robb Report
Kép(ek) forrása: Nyitókép: LG