Life Fehér Patrik 2024. 02. 08.

Rakétával a hátukon versenyeznek ezek az őrült figurák

A világ első jet suit versenyére készülnek Dubajban. A résztvevők február végén küzdenek megy egymással a levegőben, a ruhájukon sugárhajtású motorokkal.

Amióta létezik sugárhajtás, azóta kísérletezik az ember azzal, hogy milyen jó lenne ezt a saját hátunkra szerelni és röpködni vele. Dubajban is szeretik az effajta szórakozást, jó példa erre a helyben bemutatózó csapat is. Most azonban szintet lépnek, és bejelentették

a világ első jet suit versenyét.

A február 28-ai eseményt a Gravity Industries nevű, jetpackekkel és hasonló sugárhajtású megoldásokkal foglalkozó céggel karöltve szervezik a helyiek. A nyolc induló feladata könnyűnek tűnik: fel kell szállniuk ruhájukkal a levegőbe, és egy előre meghatározott pályán kell minél gyorsabban körbeérni.

Habár a technológiával egy ideje foglalkoznak már, azért biztonságosnak nem lehet nevezni az ilyesfajta röpködést. A pálya épp ezért egy vízfelület felett lesz, amely elég mély ahhoz, hogy ne üssék meg magukat komolyabban az esetlegesen lepottyanó repülő emberek. A balesetektől speciális ruha is óvja a résztvevőket, mely véd a fulladástól is, emelték ki a Dubaji Sporttanács bejelentésében.

A verseny lebonyolításáról annyit árultak el, hogy egy igencsak technikás pályán először nyolc indulóból választják ki a négy leggyorsabbat, akik külön meccset vívnak majd a dobogóért. “A Gravity Race Series még több zsigeri izgalmat és drámát ígér, mint a Forma-1 az elmúlt évtizedekben” – mondta Richard Browning, a Gravity Industries alapítója és első számú tesztpilótája.

Forrás: wam.ae
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Lars Baron/Getty Images