Life Kovács Miklós 2024. 02. 12.

Visszatér a trágár, de iszonyat vicces szuperhős

Megjött az első előzetes a harmadik Deadpool-mozihoz, amelyben megjelenik Rozsomák, vagyis Wolverine (Hugh Jackman) is, akit már nagyon vártak a rajongók.

A Deadpool-filmek friss fuvallatként hatottak a Marvel kissé gyerekes, tökös poénoktól mentes filmes adaptációi között. Imádták is a nézők a Wade Wilson vagyis Deadpool karakterét, amelyet Ryan Reynolds alakított a lehető legeredetibb módon. Zseniálisan hozta a flegma, trágár, kegyetlenül vicces zsoldost, aki halhatatlansága okán a szuperhősök között találta magát. 

Az első részt hollywoodi szemmel aprópénzből, 58 millió dollárból hozták össze 2016-ban, a film pedig ennek sokszorosát hozta vissza, több mint 782 millió dollárt kaszáltak vele. A Rotten Tomatoeson a kritikusok 85 százaléka adott pozitív értékelést, míg az IMDb-n 8 pontot kapott a tízből.

Ez egyet jelentett a kötelező folytatással, 2018-ban jött a második lövés, ami 110 millió dolláros befektetéssel hozott hasonlóan szép profitot 785 millió dollárt. A Rotten Tomatoes oldalán a kritikusok 84 százaléka adott pozitív értékelést, míg az IMDb-n 7,7 pontos eredménye van.

Balga lett volna a stáb, ha itt abbahagyja, ezért a harmadik résszel még tovább emelték a téteket. Behozták a Marvel másik imádott karakterét, Wolverine-t, akit bő két évtizede Hugh Jackman alakít, szintén megkérdőjelezhetetlen hitelességgel. 

Az első két film, valamint a Wolverine (X-Man) még a 20th Century Foxnál készült, melyet azóta felvásárolt a Marvel filmes univerzumát is birtokló Disney. Így a két karakter szerepeltetése elől elhárultak a jogi akadályok, a gigantikus Marvel-filmfolyamhoz csatlakozik a két legendás karakter, ami még több kikacsintásra és poénra ad lehetőséget. Az előzetes alapján ezzel éltek is az egysoros beszólások írói: 

Így egyfajta álomcsapat jött össze a harmadik részre, melynek stílusosan Deadpool & Wolverine lesz a címe. A filmhez most, a Super Bowl apropóján jelent meg az első előzetes, és az ízelítő képkockák alapján most sem fogták vissza magukat a készítők, vérben és poénokban úszó mozira számíthatunk július 25-én, amikor bemutatják a filmet.

Forrás: Marvel
Kép(ek) forrása: Marvel Studios