Life Erdős Norbert 2024. 02. 22.

Zendaya új filmje olyan fülledt, hogy klímát kellett kapcsolni az előzeteshez

Napjaink egyik legfelkapottabb színésznője Zendaya, aki a Pókember-filmek és a Dűne után megmártózik az erotikában. Itt a Challengers előzetese.

A Dűne és az Euphoria HBO-sorozat színésznője, Zendaya Coleman legújabb filmjében egy teniszezőnőt alakít, akinek karrierjét kettétöri egy csúnya baleset, aztán edzőként találja meg számításait két fiatal tehetség mellett. A sztoriról legyen is elég ennyi, hiszen kár lenne lelőni az egész előzetest.

A filmet az olasz Luca Guadagnino rendezte, akinek olyan alkotásokat köszönhetünk, mint a 2017-es, nagy sikerű Szólíts a neveden, vagy a 2018-as Sóhajok.

 

A Challengers áprilisban kerül a mozikba, de addig még hátra van Zendaya egyik nagy dobás, a Dűne második felvonása, amely február 28-ától látható a hazai filmszínházakban. 

 

A jelenleg 27 éves színésznő karrierje 2013-ban durrant be úgy igazán, amikor elindult a Dancing with the Stars című amerikai táncvetélkedő 16. évadában, táncpartnere Val Chmerkovskij volt. Egészen a műsor 16. évadáig Zendaya volt a legfiatalabb résztvevő, a show végén 2. helyezést érték el.

Zendaya és Tom Holland a "Spider-Man: No Way Home" díszbemutatóján Los Angelesben

Zendaya és Tom Holland a “Spider-Man: No Way Home” díszbemutatóján Los Angelesben

2019-ben főszerepet kapott az HBO drámasorozatában, az Eufóriában mint Rue Bennett; ezen alakításáért 2020-ban Emmy-díjat kapott „legjobb színésznő drámasorozatban” kategóriában.

Aztán érkezett az új Pókember széria (2017, 2019, 2021), majd Frank Herbert sci-fi-klasszikusát újra feldolgozó Dűne (2021), amelyek nyílegyenesen a világsztárságig röpítették a színésznőt; na meg a marveles hálószövőt alakító Tom Holland karjaiba, akivel nagyjából a Pókember: Hazatérés óta alkotnak egy párt.

Forrás: Warner Bros.
Kép(ek) forrása: Getty Images