Life Erdős Norbert 2024. 03. 07.

Hivatalos Mike Tyson és Jake Paul összecsapása!

Nem vicc, nem kacsa és nem is pletyka többé: a Netflix is bejelentette, hogy a youtuberből lett bokszoló, Jake Paul ringbe száll Mike Tysonnal, a streameróriás pedig élőben közvetíti a bokszmérkőzést.

A 27 esztendős Jake Paul 2020-ban határozta el, hogy videós karrierjét ökölvívásra cseréli. Az egykori volgger 10 hivatalos mérkőzésen van túl, ebből kilencet meg is nyert, jobbára ketrecharcosok ellen, de olyan világhírű, profi sportolók ellen tudott győzni, mint Tyron Woodley, Anderson Silva vagy Nate Diaz. Egyedül a jelenlegi nehézsúlyú világbajnok, Tyson Fury testvére, Tommy Fury tudta megverni, 2023 februárjában.

 

Mike Tyson idén töltötte 57. élvévét, és hivatalosan 2005-ben vonult vissza a profi ökölvívástól, mérlege 50 győzelem és 6 vereség. Azóta két gálameccsen lépett ringbe, legutóbb 2020-ban, Roy Jones Jr. ellen.

A 2020 november 28-án rendezett összecsapáson mindkét fél igyekezett régi önmagát idézni. Tyson ment előre, mint egy buldózer, és testre mért ütéseivel próbálta fárasztani ellenfelét, aki viszont biztonságos távolságot igyekezett tartani, és egy-egy váratlan ütéssel megrendíteni Tysont. A mérkőzésen Tyson tűnt fittebbnek és aktívabbnak, de nem sikerült döntő fölényt kialakítania. Így a 8 menetet követően a zsűri döntetlent hirdetett.

 

Arra, hogy mire megy majd a 27 éves Jake Paullal, július 20-án kapjuk meg a választ. A mérkőzést a Texas állambeli Arlingtonban található AT&T Stadionban rendezik (USA). A Netflix pedig csütörtök délután bejelentette, élőben fogja közvetíteni azt.

Hivatalos a Mike Tyson és Jake Paul összecsapás!

Forrás: Netflix
Kép(ek) forrása: Getty Images, Netflix