Life Erdős Norbert 2024. 03. 11.

11 éve várnak erre a GTA 5 játékosai

Bejelentették ugyan a GTA 6. részét, de nem hanyagolják el az 5. epizód online játékterét sem: az új frissítéssel új küldetés és egy rég várt lehetőség is érkezik.

A Rockstar Games nem áll le GTA Online fejlesztésével. A GTA V multiplayer-kiadása továbbra is folyamatosan kapja az új tartalmakat, ezúttal pedig egy nagyobb frissítés érkezett, amelyben nem csupán új autók, új felszerelés, hanem új többjátékos küldetés is landolt.

A The Cluckin’ Bell Farm Raid során egy drogbandát kell semlegesítenünk, amely egy csirketelepről irányítja a bizniszt. A küldetés során pedig játékosok millióinak álma is megvalósul azzal, hogy vezetni lehet a pályán folyamatosan közlekedő vonatot.

Az egyjátékos kampány során egyszer át lehet venni az irányítást a vonat felett, de az online játéktéren erre még soha nem volt lehetőség. Bár ezúttal is csak a küldetés miatt vezethetjük a mozdonyt, nem lehet bármikor bepattanni, mint a többi járműbe, de már ez is nagy öröm a játékosközösségnek. A GTA V 11 éves története alatt sokan kérték, hogy a vonat is szabadon vezethető legyen, de eddig ez nem valósult még, és most is csak részben.

Valaki már ki is próbálta az új küldetést, és meg is mutatja a vonatos runt:

 

A vonat egyébként azért ennyire vonzó sokak számára, mert ez az egyetlen, teljesen önállóan mozgó jármű a játékban, melyet szó szerint semmi nem állíthat meg. Az idők során a játékosok számos kreatív módon próbálták megállítani, sikertelenül.