Life Fehér Patrik 2024. 03. 20.

Rekordösszegű életbiztosítást írtak alá

Életbiztosítás is lehet Guinness-rekorder, különösen akkor, ha az a világ legértékesebbje. A minap egy hongkongi üzlet megdöntötte a tíz évvel ezelőtt felállított korábbi csúcsot.

Sikeres napot zárhatott az HSBC Life életbiztosító Hongkongban azon a napon, amikor megegyeztek egyik ügyfelükkel egy életbiztosítást illetően. A szerződés ugyanis olyan értékes, hogy azzal rögtön Guinness-rekorder lett:

a kedvezményezettje 250 millió dollárhoz juthat,

amennyiben a meg nem nevezett illető élete véget ér.

Ilyen biztosítást persze nem lehet csak úgy, az utcáról besétálva  megkötni, az ügyfélnek minden bizonnyal komoly befektetései vannak a HSBC-nél, ahogy a biztosítási díj is igen boros lehet az átszámítva 90,9 milliárd forintos kifizetésre. Arról sajnos nincs információ, hogy milyen feltételekkel kötötték a biztosítást.

A HSBC Life hongkongi és makaói vezérigazgatója, Edward Moncreiffe elmondta, megnőtt Ázsiában a kereslet az olyan biztosítási megoldások iránt, melyek az üzleti utódlási kérdésekkel és az ingatlankezelési ügyekkel is foglalkoznak. Ez nem meglepő, ugyanis a pénzügyi szakember szerint ezen a földrajzi területen gyarapodik az emberek vagyona a leggyorsabban – erre mi is rámutattunk már korábbi írásunkban:

A korábbi rekordot egyébként 201 millió dollár (73,1 milliárd forint) összegű életbiztosítás tartotta, melyet 2014-ben az Egyesült Államokban kötöttek. Ezen a téren a robbanást még 1990-ben hozta el egy Peter Rosengard nevű üzletkötő, az ő nevéhez fűződik az első százmillió dolláros életbiztosítási szerződés.

Forrás: Guinness World Records
Kép(ek) forrása: Getty Images