Life Fehér Patrik 2024. 03. 27.

Közel 50 új fellépőt jelentett be a Sziget

Egy halom új fellépőről tett bejelentést a Sziget. Nagy névvel erősödött az elektronikus zenei vonal, de jönnek más sztárok is, pl. Liam Gallagher vagy Tom Odell.

Tavaly decemberben volt a Sziget első fellépőbejelentése, mely erősen az elektronikus zene kedvelőinek kedvezett. Később az is kiderült, hogy Azahriah főműsoridőben lesz nagyszínpados a Hajógyári-szigeten, most pedig újabb nevekkel bővült a fesztivál névsora.

Az új nevek közül talán Liam Gallagher a legnagyobb, aki egy különleges turné keretében az Oasis 30 éve megjelent debütáló lemezét, az énekes szerint a ’90-es évek legfontosabb albumát, a Definitely Maybe-t adja elő.

Európában talán egyedül nálunk lép fel Halsey, aki generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója – addig talán megjelenik az idénre ígért új album is. Jön még a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit Awards-on elképesztő tarolást véghez vitt Raye vagy a Spotify-on már egymilliárd lejátszás felett járó Tom Odell.

A második körös bejelentésben is találni elektronikus zenei fenntartót a 8 Grammy-díjas Skrillex képében. Durva nap lesz ebből a szempontból az utolsó, ugyanis egy napon lép fel Fred Again..-nel, akit a korábbi bejelentésből már ismerhetünk.

A fentiekkel együtt összesen 46 új névre derült fény, a fesztivál hivatalos oldalán pedig már látható, hogy a legnagyobb nevek melyik napokon lépnek fel 2024. augusztus 7-12. között. A bulira a hatnapos bérlet egy ideig 112 ezer forintba kerül, de ez később 133 ezer lesz. Kedvezményt kapnak a 21 év alattiak, ők akár 89 ezer forintért is megválthatják a karszalagjukat, a VIP-bérlet kezdőára 198 ezer forint.

Forrás: Sziget
Kép(ek) forrása: Sziget