Life Erdős Norbert 2024. 04. 17.

A Deadpool új része szülte a legbizarrabb popcornos vödröt

Néhány napja dobták le a közösségi média popcornbombáját, amely az új Deadpool filmhez köthető, de el kell árulnunk róla egy titkot.

Nemrég osztott meg egy X-felhasználó (Twitter) fotókat a Deadpool & Wolverine film dizájnjában készült pattogatott kukoricás vödörről, amitől teljesen felrobbantak a közösségi platformok, ugyanis kicsit bizarra sikeredett.

Kétségkívül 2024 egyik legjobban várt filmje az új Deadpool-epizód, érthető tehát a nagy érdeklődés a téma iránt, de a megosztó nasitartóval van egy kis bökkenő: 

KAMU AZ EGÉSZ!

A rajongók már a kezdetektől fogva tudni akarták, hogy a Marvel következő nagy dobása követi-e a Dűne és a Szellemirtók nyomdokain a Deadpool folytatása is kap-e egyedi popcornvödröt. A gyártó hivatalosan is megerősítette, hogy a moziba látogatók vásárolhatnak majd egyedi vödröt, de azt egyelőre nem árulták el, milyen lesz, csak annyi biztos, hogy nem annyira obszcén, mint ezeken fotókon.

A Deadpool- és Wolverine-fejek, tátongó lyukakkal a szájuk helyén, a BossLogic nevű rajongó művei, aki április 13-án töltötte fel a képeket az X-re.

Ilyen volt a Dűne 2 popcornos vödre:

 

Mióta eszünk popcornt a moziban?

A popcorn a kukorica egyik, kifejezetten kemény szemű fajtájából készül . Ez a kukoricafajta Közép-Amerikában jelent meg, majd a 19. századra ért el az Egyesült Államokba is. A popcorn nem más, mint a pattogtatásra alkalmas kukorica. Az első gőzhajtású popcornkészítő gépet egy Charles Cretor nevű férfi készítette el 1885-ben. Mivel a kukorica igen olcsó volt,  a popcorn ára is alacsonyan maradt. Az Egyesült Államokban elsőként cirkuszokban és vásárokon kezdték árusítani a pattogatott kukoricát.

 

Kezdetben kimondottan tiltották a mozikban a popcornfogyasztást, mivel a filmszínházak üzemeltetői úgy gondolták, a minőségi szórakozáshoz nem illik az olcsó pattogatott kukorica, ráadásul a hangos ropogtatás, az akkor még néma – vagy csak zenei aláfestéssel és felirattal vetített – filmeket élvezhetetlenné tenné.

 

Az 1920-as évek végén megszületett a hangosfilm – tömegek kezdtek el moziba járni -, azok is mehettek, akiknek addig gondot okozott a szövegek olvasása. Megjelentek a kevésbé tehetős emberek is a mozikban, akik valamilyen olcsó nassolni valót is igényeltek. Ráadásul a hangosfilmeknél már az sem volt probléma, hogy a rágcsálás megzavarja majd a csendet. – forrás

 

A következő Szellemírtók kukoricatartója pedig egyenesen zseniális, nézzétek csak:

 

A Deadpool & Wolverine július 26-án érkezik a mozikba, szóval már nem kell sokat aludni.