Life Fehér Patrik 2024. 04. 18.

Luxusautó-márkák mutatják meg, milyen egy stílusos otthon

A Bugatti és a Bentley is lerántotta a leplet otthoni kollekciójának legújabb darabjairól. Nem hétköznapi bútorokról van szó.

Április 16. és 21. között zajlik a Milánói Dizájnhét, mely minden kreatív egyéniségnek, szellemnek teret enged, hogy megmutassa a gondolatait a világnak. Számos program és bemutató kapcsolódik ehhez az időszakhoz, ezt használta ki szinte egyszerre két luxusautó-márka, a Bugatti és a Bentley is, hogy bemutassák saját legfrissebb lakberendezési kollekciójukat.

Talán nem is kell külön hangsúlyozni, hogy mindkét márkánál közös az egyedi, rájuk jellemző dizájnra való törekedés, az elegancia megjelenése vagy éppen az innovatív megoldások alkalmazása, miközben a legjobb minőségű anyagokat alkalmazzák, legyen szó fáról, üvegről vagy fémről.

A projektekhez való viszonyulásban volt egy hangyányi különbség, ugyanis a Bentley a hivatalos kommunikációja szerint nevesebb dizájnereket kért fel az egyes bútorok megtervezésére. A szálak azonban mindkét márkától ugyanoda futottak be, a Luxury Living Grouphoz. Ez egy több mint 30 éves múltra visszatekintő olasz bútorgyártó, -tervező és -kereskedő cég, mely története során olyan márkákkal dolgozott már együtt, mint a Versace, a Dolce & Gabbana vagy a Trussardi.

Nem csoda hát, hogy mindkét autógyártó hozzájuk fordult, és az sem meglepő, hogy hasonló termékek (kanapé, étkezőasztal, székek, íróasztal, a Bentley-nél ágy) készültek. Stílusuk persze eltér: a Bugatti esetében jóval vadabb látványvilággal szembesülünk, míg a Bentley a visszafogottabb vonalat képviseli.

Galéria a Bugatti bútorairól:

7 fotó megtekintése

Galéria a Bentley bútorairól:

4 fotó megtekintése

Az egyes bútorok árai nem ismertek, de arra mérget lehet venni, hogy aki ilyenekkel rendezné be az otthonát, az akár egy másik lakás árát is ráköltheti a berendezésekre.

Forrás: Bentley Motors, Bugatti