Life FIRSTCLASS 2024. 04. 25.

Kő-papír-ollós pizzafesztivál lesz Budapesten

Ingyenes pizzafesztivállal várják az érdeklődőket május 3. és 5. között a Kincsem Parkban a Food Truck Show-n, ahol nagy szerepet kap a kő-papír-olló játék is.

Idén tölti az első X-et az egyik legismertebb hazai gasztro-rendezvénysorozat, a Food Truck Show, mely minden évben újabb büfékocsikkal és ételekkel bővül. Hamarosan az idei szezon is elkezdődik, egészen pontosan május első hétvégéjén, a Kincsem Parkban.

Már most tudni lehet, hogy a vendégek kóstolhatnak plejskavica-hamburger fúziót, naan lepénnyel kínált bárányragut, philadelphiai steaket vagy japáncurry-ízesítésű tésztát is. Az ingyenes Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show különlegessége, hogy

pizzafesztivált is szerveznek a helyszínen,

Kovács Lázár vezetésével. Érdekességként a visszatérő Kő-Papír-Olló Magyar Bajnokságot is itt tartják idén.

A 2024-es év ízeiről a főszervező, Horváth Zoltán elmondta, hogy követik a világtrendet. A kínálatban megjelennek az autentikus thai konyha ízei, és egyre több guruló étterem figyel oda az ételérzékenyekre: hús-, glutén- vagy tejmentesen kínálják ételeiket. A legújabb truckok esetében a régi, klasszikus ízek is megjelennek. A retro életérzés, a letisztult, örök kedvencek újragondolt, minőségi alapanyagból készült verziói is felkerülnek az étlapokra.

Pizzafesztivált rendeznek Budapesten

Valamennyi hamburgert árusító kocsira jellemző, hogy különösen odafigyelnek a húspogácsa minőségére, és az már alap, hogy ezek minden esetben minőségi helyről beszerzett marhahúsból készülnek, de gyakran Amerikából érkező angus marhát használnak fel a még különlegesebb ízért.

A balkáni vidékeken ismert pljeskavica és a jelenleg divatos kézműves hamburgerek fúziójaként készül a rendezvényre a pjeszkó, amelyet saját készítésű lepényben kínálnak.

Pljeskavica

Pljeskavica

Lesz visszatérő, többszörös díjnyertes séf is a Food Truck Show-n. Ezúttal tejtermék nélküli naan kenyérhez, illetve házi lepényhez kínálja majd a szószos egytálételeit: halal vágással készült bárányragut, kebabot, tapaszokat, de lesz nála philadelphiai steakszendvics, és visszatér az indiai lecsó húsgolyók nélküli verziója is, vegetáriánus ételként.

Naan kenyeres ragu

Naan kenyeres ragu

Igazi gasztronómiai kalandként Ázsia ízvilága egyetlen pohárba költözik rákos, marhás, csirkés levesek, vagy pekingi kacsás, japáncurry-ízesítésű sülttészták formájában.

Tapas

Tapas

Az örök street food-klasszikus rántott csirkét is meg lehet kóstolni, amelynek minden alkotóeleme gondosan válogatott, ellenőrzött forrásból származik, így garantálva a legfinomabb, legropogósabb bundájú csirkét a városban.

Forrás: Food Truck Show
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images