Life Fehér Patrik 2024. 06. 10.

Lejátszották a világ leghosszabb futballmeccsét

Több mint egy napon át rúgták a bőrt a résztvevők Oroszországban, a maratoni meccsen több száz gólt született.

Az orosz-ukrán háború miatt Oroszországot kizárta soraiból az UEFA, így a fociéletet illetően az Európa-bajnokság helyett valami mással kell beérniük. Úgy tűnik, ez azért sikerül is nekik, tekintve, hogy lejátszották a moszkvai Luzsnyiki Stadionban a világ leghosszabb focimeccsét.

A mérkőzésre múlt szombaton, az orosz futball napján került sor, bár a napján kifejezés relatív, tekintve, hogy a kezdő sípszótól a lefújásig 26 óra telt el. A szombat délben kezdődő és másnap délután 2-kor véget érő összecsapáson 7-7 fős csapatok küzdöttek meg egymással, végül pedig a piros csapat 416-409-re verte a fehéreket.

Tekintve, hogy nem 11 játékosból álltak az alakulatok, a maratoni meccs nem fog bekerülni a Guinness-rekordok közé írja az Oddity Central. Az orosz rekordok könyvében ezzel is lenyomják az előző csúcsot, melyet egy 2014-es, szintén oroszok által játszott 24 órás meccs tartott.

A sportteljesítmény előtt egyébként kalapot lehet emelni, ugyanis a 26 óra alatt a játékosoknak egyhuzamban 2 órát a pályán kellett tölteniük, majd ezt követően pihenhettek meg vagy mehettek mosdóra, legfeljebb 8 percig.

Forrás: Oddity Central
Kép(ek) forrása: Getty Images