Life FIRSTCLASS 2024. 06. 13.

Ez a csapat nyeri az Eb-t a magyarok szerint

Habár mi magyarok bízunk a magyar csapatban, a 2024-es Európa-bajnoki címre más országok válogatottjait gondoljuk esélyesebbnek egy felmérés szerint.

A 2024-es év igen gazdagnak mondható sportesemények tekintetében, a nyári dömpinget a hamarosan induló labdarúgó Európa-bajnokság indítja. Az érdeklődés jelentős itthon is, hiszen van is kinek szurkolnunk.

A találgatások már most megindultak arról, hogy a magyar válogatott hány pontot szerez majd a csoportjában. A Szerencsejáték Zrt. nemrég végzett reprezentatív felmérésében a válaszadók egyharmada (relatív többsége) úgy gondolta, a magyar válogatott 3-4 pontot fog szerezni a csoportmérkőzéseken. A kutatási adatokból az is kiderült, hogy a megkérdezettek csupán 4 százaléka válaszolta azt, hogy a magyar válogatott pont nélkül fogja zárni a csoportmeccseket.

Úgy gondolja a válaszadók 60 százaléka, hogy a magyar válogatott tovább fog jutni a csoportkörből, akik pedig így vélekednek relatív többségben (29%) arra tippelnek, hogy a nyolcaddöntőig jut a nemzeti csapat.

Messze a legnagyobb arányban, a válaszadók fele, Szoboszlai Dominikot várja a leginkább gólerős magyar játékosnak, őt Varga Barnabás, majd Sallai Roland követi.

Sallai Roland és Szoboszlai Dominik (Kép: Horvath Tamas/Getty Images)

Sallai Roland és Szoboszlai Dominik (Kép: Horvath Tamas/Getty Images)

A felmérés szerint a válaszadók ötöde gondolja úgy, hogy Spanyolország a leginkább esélyes arra, hogy megnyerje a labdarúgó Európa-bajnokságot. Őket szorosan követi Németország és Franciaország. Az Európa-bajnokság legjobb játékosának egyáltalán nem meglepő módon Cristiano Ronaldót és Szoboszlai Dominikot jelölték meg a válaszadók (28% és 26%).

A kutatás adatai szerint az Eb esélyes gólkirályának legnagyobb arányban, a válaszadók 44 százaléka Cristiano Ronaldót nevezte meg, őt Kylian Mbappé követi (27%).

Forrás: Szerencsejáték Zrt.
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Kristian Skeie - UEFA/UEFA via Getty Images