Life FIRSTCLASS 2024. 06. 21.

Kutyával nyaralnál? Ez a térkép neked készült

A nyári hőségben nem csak mi vágyunk vízközelbe, hanem négylábú barátainknak is jól esik a hűsítő csobbanás. Térképen mutatjuk, hol fürödhetsz együtt szabadon kutyáddal.

A hazai kutyatartók számának növekedésével párhuzamosan egyre nagyobb igény mutatkozik a kutyabarát helyek, így a kutyás fürdetőhelyek iránt is. Ahogy tavaly, úgy idén is 22 deklarált helyen várják a kutyájukkal strandolni vágyókat – derül ki a kutyabarathelyek.hu összeállításából.

“Örömmel tapasztaljuk, hogy a kutyatartók számára egyre nagyobb jelentőséggel bír a kedvenceikkel együtt töltött minőségi idő. Többségük a nyaralás és a hétvégi kiruccanások során sem szeretne lemondani a négylábú családtag társaságáról, az embereknek fenntartott strandokra azonban nem szabad kutyát bevinni” – mondta Máté Krisztián, az oldal társalapítója.

“Fontos, hogy a kutyás fürdetőhelyek házirendjét és szabályait be kell tartanunk, így például csak féregtelenített, a megfelelő oltásokkal és chippel ellátott kutya használhatja a vízpartot. Beteg, sérült vagy éppen tüzelő állattal a kutyás strandok nem látogathatóak. Arra is oda kell figyelnünk, hogy jelenlétünkkel a többi kutyát és gazdáikat ne zavarjuk, ahogyan a vízpartok természetes élővilágát sem” – tette hozzá Hornyák-Schmidt Zsófia, a másik társalapító.

2015-ben még csak nyolc helyszín volt országszerte, ahol engedélyezett volt a kutyás fürdés, az idei évre ez a szám megtöbbszöröződött. Nézd meg a térképen, hova viheted kedvencedet egy kis hűsölésre!

Kutyával nyaralnál? Akkor ez a térkép neked készült

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images