Múlt héten tartották Olaszországban a pizzaszakácsok világbajnokságát, ahol a legjobbak – nagyjából 600 résztvevő – több különféle kategóriában is megmérkőzhetnek egymással. Kétségtelen, hogy finomabbnál finomabb pizzakreálmányok készültek a verseny 21. kiadásán, ám biztosan vannak olyanok, akik vérben forgó szemekkel pillantottak rá az eredménylistákra.
A kreatív pizza kategóriában a tajvani Liu Wen-Jun lett a bronzérmes
A pizzaszakács receptje eltér a sztereotipikus ananászos pizzákétól, melyekre körcikkek vagy hasábok formájában kerül fel a gyümölcs. A díjazott gondosan válogatott tajvani ananászokból készít egy pizzaszószt, mintha az csak paradicsom lenne – egyébként ez a fajta a leírások szerint édességét tekintve közel is áll a paradicsomhoz. Gyakorlatilag tehát egy szószcseréről van szó, paradicsomos helyett ananászos alappal, de a lépések ugyanazok, mint a tradicionális nápolyi stílusú pizzáknál.
Feltétként füstölt sonka, valamint sajt is kerül az ételre, tehát a folytatás tényleg a megszokott vonalakat követi. Liu Wen-Jun, illetve tajvani munkahelye már a negyedik nemzetközi díjat nyerte el ezen a versenyen, így joggal bízhatnak abban, hogy a jövőben még begyűjtenek egy pár elismerést. A szakács elmondta, jövőbeli terve az, hogy más tajvani mezőgazdasági termékeket is megismertessen a nagyvilággal a pizzákon keresztül, és bízik abban, hogy az emberek vevők lesznek rájuk.
Szerinted van helye az ananásznak a pizzán? Írd meg nekünk!