Life Fehér Patrik 2024. 06. 28.

Díjat kapott Olaszországban az ananászos pizza

Nemrég egy nemzetközi pizzaversenyt rendeztek Olaszországban, ahol az egyik kategória dobogójára egy ananászos alkotás is felfért.

Múlt héten tartották Olaszországban a pizzaszakácsok világbajnokságát, ahol a legjobbak – nagyjából 600 résztvevő – több különféle kategóriában is megmérkőzhetnek egymással. Kétségtelen, hogy finomabbnál finomabb pizzakreálmányok készültek a verseny 21. kiadásán, ám biztosan vannak olyanok, akik vérben forgó szemekkel pillantottak rá az eredménylistákra.

A kreatív pizza kategóriában a tajvani Liu Wen-Jun lett a bronzérmes

egy ananászos pizzával! 🍍

A pizzaszakács receptje eltér a sztereotipikus ananászos pizzákétól, melyekre körcikkek vagy hasábok formájában kerül fel a gyümölcs. A díjazott gondosan válogatott tajvani ananászokból készít egy pizzaszószt, mintha az csak paradicsom lenne – egyébként ez a fajta a leírások szerint édességét tekintve közel is áll a paradicsomhoz. Gyakorlatilag tehát egy szószcseréről van szó, paradicsomos helyett ananászos alappal, de a lépések ugyanazok, mint a tradicionális nápolyi stílusú pizzáknál.

Feltétként füstölt sonka, valamint sajt is kerül az ételre, tehát a folytatás tényleg a megszokott vonalakat követi. Liu Wen-Jun, illetve tajvani munkahelye már a negyedik nemzetközi díjat nyerte el ezen a versenyen, így joggal bízhatnak abban, hogy a jövőben még begyűjtenek egy pár elismerést. A szakács elmondta, jövőbeli terve az, hogy más tajvani mezőgazdasági termékeket is megismertessen a nagyvilággal a pizzákon keresztül, és bízik abban, hogy az emberek vevők lesznek rájuk.

Szerinted van helye az ananásznak a pizzán? Írd meg nekünk!

Kép(ek) forrása: Nyitókép: Illusztráció: Getty Images