Life Erdős Norbert 2024. 07. 18.

10 tipp, hogy boldogabb legyél otthon

Ha már unod, hogy a kanapén szomorkodsz vagy unottan kevered a kávéd a konyhában, íme néhány trükk, ami garantáltan feldobja a hangulatod otthon.

Nem kell nagy dolgokra gondolni, gyakran a legegyszerűbb változtatások hozhatják a legnagyobb sikerélményt és elégedettséget a hétköznapokban. A következő tíz tipp mindegyike egy-egy apró lépés, ami jelentősen növelheti a komfortérzeted otthon. Ezek az egyszerű dolgok segíthetnek abban, hogy otthonod ne csak lakhely, hanem boldogságforrás legyen.

1. Ágyazz be minden nap

Az ágy bevetése mindössze három-négy percet vesz igénybe, mégis nagy hatással lehet a boldogságfaktorra, hiszen egy rendezett hálószobába jobb benézni vagy bemenni, mint egy olyanba, amit feltúrt egy vadkan.

2. Rakj rendet minden szobában

Egy gyors, néhány perces rendrakás csodákra képes, próbálj meg minden szobát rendbe rakni. Persze ha ezt rendszeresen csinálod, akkor biztos, hogy nem kell minden nap. Ha gyerek van a háznál, már nehezebb a feladat, akkor inkább nap végén pakolgass, mert napközben újra és újra neki kellene kezdeni, és az igazán lélekölő meló. Hidd el, tudom, két óvodás korú gyermekem van, és nem csak anya pakol.

3. Tegyél ki emléktárgyakat

A pozitív emlékek felidézik a szép pillanatokat, amiktől ha akarod, ha nem, tuti jobb kedved lesz.

4. Vezess naplót

Minden este írd le egy naplóba, hogy mi volt aznap a legjobb dolog, ami történt (legyen az akármilyen apróság), és azt is írd le, hogy másnap mit vársz a legjobban. A pozitív gondolatok csodákra képesek!

5. Ha már muszáj megcsinálni, élvezd

Ha már nem tudod tovább tolni a mosogatást és takarítás, találj benne szórakozást: hallgass zenét, rakd be kedvenc filmedet, vagy hívj fel közben valakit, aki ráér dumálni veled, amíg végzel. Persze ilyenkor nem árt, ha kihangosítod a telefont vagy headsetet használsz.

6. Tűzz ki napi célokat

Reggelente gondod át a napodat, és tűzz ki célokat, amit mindenképp be akarsz fejezni a nap végéig, és amikor készen vagy velük, duplaakkora lesz a sikerélmény.

7. Tégy szívességeket viszonzás elvárása nélkül

Segíts a háztartásban anélkül, hogy viszonzást várnál – ez erősíti a kapcsolatokat.

8. Hívd fel minden nap egy barátod vagy családtagod

Egy gyors telefonhívás a szeretteiddel javítja a hangulatodat és erősíti társas kapcsolataidat.

9. Költs pénzt élményekre

Olyan dolgokat vásárolj, amelyek élményeket nyújthatnak, mint például egy új grill a baráti összejövetelekhez vagy épp egy társasjáték.

10. Kapcsolódj valami nagyobbhoz

Tölts néhány percet minden nap azzal, hogy elgondolkozol valami olyasmin, ami túlmutat rajtad, legyen az spirituális vagy egyszerűen csak a természet csodái.

Innentől pedig rajtad a sor! Ha mindezeket kipróbálod, garantáltan jobban fogod érezni magad otthon. És ki tudja, talán még a mosogatás is szórakoztatóbb lesz. Ha ezek után is morcos maradsz, talán ideje egy új kanapé után nézni…

Forrás: apartmenttherapy.com
Kép(ek) forrása: Getty Images/ 10'000 Hours