Life FIRSTCLASS 2024. 07. 24.

Rekordméretű graffitit készítenek Budapesten

A street art legismertebb magyar alakja hamarosan befejezi legújabb munkáját, mely a maga nemében Európa legnagyobbja lesz.

Aki mostanában járt a budapesti Arena Mall bevásárlóközpontban, találkozhatott egy falra rajzolgató emberrel. Ő Tripó, vagyis Tripsánszki Dávid, aki a street art legismertebb magyar alakja. Nyár elején már volt egy kiállítása a plázában, most azonban emeli a szintet, és

100 négyzetméteres graffitit készít élőben.

Mindezt Tripó egyetlen fekete filctollal teszi, így Európában az eddigi legnagyobb ilyen művet készíti el. A beltéri falfestmény megalkotása július végéig tart, a látogatóknak így lehetőségük nyílik végigkísérni a teljes folyamatot, sőt a helyszínen el lehet csípni a művészt is, amint kedvenc “bakelites” lemezjátszója kíséretében dolgozik.

A 100 négyzetméteres mű a női energiák és a tudatosság szimbólumait járja körül a fenntarthatóság szellemét is megidézve. “Egy számomra is nagyon mély lelki kötődést jelentő tervvel indultam el. Egyszerre nőies, mégis erőt és magabiztosságot sugárzó alkotást képzeltem el. A kép fókuszában három amazon jelenik meg: az ősi hajnal védőszentje, Auróra, a jelenlét és az éber tudat őrzője, Prezentia és a jövő dacos fiatal amazonja, Futurea. A három női alakban a tudatos vásárlást alakító viselkedési formákat, az ősi emlékezetet, a tudati réteget és az ösztöni jövőben létet jelenítettem meg” – mondta el alkotásáról Tripó. A fekete-fehér alakokat meleg, üde színek és arany virágok ölelik majd körbe, emellett megjelennek Budapest építészetére utaló szimbólumok is.

Nézd meg videón, hogy készül az alkotás:

Az elkészült alkotást Tripó augusztus 2-án, pénteken 21 órától mutatja be személyesen az érdeklődőknek egy különleges rave party keretében, mellyel egyúttal tudatos és felelős bulizásra is buzdít. A pláza földszintjén rendezett bulin a részvétel ingyenes.