Life Kovács Miklós 2024. 08. 05.

Jézust is maga mögött hagyta a Marvel-Jézus

A Deadpool és Rozsomák továbbra is történelmet ír a mozipénztáraknál, a lendület a második hétre sem fogyott el, termeli a bevételt tisztességgel.

Az első hétvégén a film segített a Marvel-univerzumra épülő filmeknek átlépni a 30 milliárd dolláros határt. Ez az összeg jelenleg, napi árfolyamon 10 911 750 000 000 forint. Kiolvashatatlan és felfoghatatlan összeg, nem véletlen, hogy a Marvel-vonaton nincsen fék. 

Más rekordot is sikerült behúzni a rajongók kielégítésére tervezett filmmel: ezen a héten az alkotás elérte a valaha volt legnagyobb bevételt a felnőtteknek szóló, R besorolású filmek kategóriájában.

Mi vagy ki volt az előző rekorder a kategóriában? Nem más, mint maga Jézus Krisztus.

A Passió tartotta a rekordot több mint 20 éven át 370 millió dollárral. A Deadline szerint a Deadpool-filmek harmadik eresztése kéthetes bevétele már 395 millió dollár (143,6 milliárd forint) az Egyesült Államokban, és 438 millió (159 milliárd forint) nemzetközileg, azaz összesen 824 millió dollár (299,6 milliárd forint) világszerte. A film már túlszárnyalta az első és második Deadpool teljes bevételét.

Így már viccen kívül mondható, hogy Deadpoolra tényleg illik az önmagára poénként aggatott Marvel-Jézus becenév, A Deadpool és Rozsomák kiköszörüli a csorbát, és elfeledteti az utóbbi időszak Marvel-filmjeire jellemző csalódást keltő nézettségi, és bevételi adatokat, feltámasztja az utóbbi pár évben hanyatló brandet.

A háttérben pedig Mickey egér dörzsölheti a tenyerét, Deadpool és az Agymanók 2 komoly bevételt hozott idén nyáron: együtt segítettek elérni, hogy a a filmstúdiók közül a Disney idén elsőként lépje át a 3 milliárd dolláros globális bevételi határt.

Forrás: Vulture
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Disney