Life FIRSTCLASS 2024. 08. 16.

Komoly pénzeket nyerhetnek itthon a gamerek

Komoly pénznyereményes e-sport-versenyt rendez a Telekom. A döntő a Hungexpón lesz, a selejtezőket online játsszák, szóval kezdd el összeszedni a csapatot!

Izgalmas e-sport-versenyekkel jön ősszel a Deutsche Telekom által szervezett T-esports Championship. A megmérettetés szeptember 9-én kezdődik és november 16-17-én a Hungexpon zárul, a PlayIT rendezvény keretein belül.

Az idei bajnokságon Magyarország mellett egész Európából várják a játékosokat a résztvevőket, nevezni augusztus 14-től szeptember 8-ig lehet.

A Counter Strike 2 (PC), League of Legends (PC), Brawl Stars (mobil), valamint EA FC 24 (PlayStation) versenyzői az online kvalifikációt követően svájci rendszerű play off után döntőzhetnek, a mérkőzéseket a közönség és a versenytársak nemzetközi streamen követhetik.

“Az e-sport ma már egy globális közösség, amelyet játékosok, csapatok, ligák és rajongók, támogatók és fejlesztők, valamint a legjobb versenyeken küzdő e-sportoló tehetségek alkotnak. Hozzájárul a digitális készségek fejlődéséhez és kiváló szórakozást jelent nézők százezrei számára, amely mindig és mindenhol elérhető, ahol adott a hálózat. A T-esports Championship nemzetközi megmérettetés nem csupán a szórakozást szolgálja, hanem a sportág fejlődését is”

– mondta Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, a Magyar E-Sport Szövetség elnöke.

Az Esport1 a magyar érdekeltségű mérkőzések támogatója, így a döntő teljes szervezését, lebonyolítását, valamint az esemény streamelését is biztosítja. A Sony nemzetközi támogatóként, a Samsung pedig mobiltelefonok és tabletek biztosításával lokális partnerként járul hozzá az esemény sikeréhez. A versenyek összdíjazása 100 ezer euró, átszámítva 40 millió forint.

Forrás: Telekom
Kép(ek) forrása: Getty Images