Magic Fehér Patrik 2023. 04. 18.

170 milliót adtak két színes játékfegyverért

Közel háromszor annyit fizettek a ritka skinekért, mint a korábbi rekorderért.

Majdnem egy hónapja számoltunk be arról, hogy bődületes üzletet ütöttek nyélbe virtuális fegyverek piacán a népszerű FPS-játék, a Counter-Strike: Global Offensive világában: forintba átszámolva 59 millióért kelt egy ritka, virágmintás AK-47 gépkarabély, mellyel játéktörténelmi rekordot is döntöttek.

A rekord azonban nem állt fenn sokáig: a Twitteren ugyanis egy dán CS:GO skinkereskedő (igen, van, aki azzal foglalkozik főállásban, hogy amolyan kupecként adja-veszi az értékes játékfegyvereket) bejelentette, hogy egy félmillió dolláros, azaz 170 milliós eladáson van túl.

Az új csúcsüzlet két termék egyidejű eladásának köszönhető. A prímet ezúttal is egy AK-47 vitte, melynek különlegessége, hogy a 661-es számú mintázat kékjében pompázik. Már önmagában ez rendkívül ritkává és értékessé teszi a fegyvert, de erre még ráraktak négy darab, kilenc éve kiadott Katowice 2014 Titan Holo matricát is – ezek önmagukban is simán megérnek 60 ezer dollárt (20 millió forintot) az erre nyitott körökben.

A felmatricázott AK-47 önmagában 400 ezer dollár lett volna, de ha már lúd, legyen kövér: a vevő még bedobott a virtuális bevásárlókosárba egy 100 ezer dolláros ritka Karambit Case Hardened ‘Blue Gem’ önvédelmi kést is.

Arról az eladó nem közölt infókat, hogy a fegyverek mennyire “kopottak”, mekkora a float-pontszámuk. Ha ez a pontszám kicsi, akkor annál újabb, annál gyári állapotúbb a fegyver – ez sokszor meg tudja dobni a skinek értékét. A különleges kinézet egyébként nem jár előnnyel a játékban, ez a gépfegyver, illetve a kés is ugyanannyit sebez az ellenfélen, mint teljesen hagyományosan kinéző társaik.

Érdekesség, hogy magát a játékot, a CS:GO-t, melyen keresztül ezek az üzletek bonyolódnak, hamarosan leváltják, utódot kap. Évtizedes várakozás után ugyanis a Valve idén nyáron bemutatja a Counter-Strike 2-t. A fegyverkülsőkre vagyonokat költőknek azért nem kell aggódniuk, a CS:GO-ban megvásárolt skineket továbbvihetik az új játékba is, ahol még több különböző dizájnnal találkozhatnak az idők során a szerencsés játékosok.

Forrás: Twitter/zipeL