Life FIRSTCLASS 2024. 09. 06.

Csokoládéritkaságok készülnek Budapesten

Az ország legnagyobb csokoládémanufaktúrája szintet lépett: olyan üzemet nyitottak, ahol helyben, a legkiválóbb minőségű kakaóbabból készítenek finomságokat.

Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sokévnyi kutatás. Mészáros Gábornak – a chocoMe alapítójának – közel évtizedes álma valósult meg a chocoMe Atelier megszületésével, amely a csokoládémesterség csúcsát jelentő bean to bar folyamatra épül.

6 fotó megtekintése

Ilyenkor a teljes gyártási folyamat a kakaóbab beszerzésétől egészen a végső csokoládétermékig egy manufaktúrában történik, és minden műveletet kézzel végeznek. Ez a módszer garantálja a kiváló minőséget, a gazdag és egyedi ízeket, valamint az etikus beszerzést. Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója 15 különleges csokoládét álmodott meg az első kollekcióban, amelyek öt különböző termőterületről származó ritka és nemes kakaóbabból készültek. Mészáros a világ legeldugottabb területein kutatott a legjobb alapanyagok után, hosszú éveket töltött utazással, fejlesztéssel, információgyűjtéssel és nemzetközi csokoládészakértőkkel folytatott mesterkurzusokkal.

Prémium csokoládé készül Budapesten

A bean to bar csokoládékészítők nem csokoládé-alapanyagokat vásárolnak, hanem közvetlenül a fenntartható gazdaságoktól szerzik be a legkiválóbb genetikával rendelkező, minőségi kakaóbabokat, jóval a piaci ár fölött. A gyártási folyamat minden lépése átlátható, a babok eredetétől kezdve a végtermékig, így a vásárlók megbízhatnak a csokoládé minőségében és etikusságában. A bean to bar termékek készítésénél emellett minden folyamat a legapróbb részletekig kidolgozott, a gondosan megtervezett csomagolástól a csokoládé különleges tapintásán át, a sokak által korábban nem tapasztalt, egyedi ízekig.

Prémium csokoládé készül Budapesten

Teljes joggal nevezhető luxusterméknek is az ilyen csoki, melynek előkészítő munkálatai jelen esetben egy évtizednyi időt igényeltek. Nem véletlen, hogy mindösszesen pár száz csokoládékészítő van csak a világon, aki erre adta a fejét.

Prémium csokoládé készül Budapesten

Az Atelier első kollekciója szeptember elejétől elérhető hazai és külföldi vásárlók számára, de csak korlátozott mennyiségben, néhány kiemelt helyszínen.

Kép(ek) forrása: Florence Lifestyle Agency